USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Бюджетні установи Луцька зможуть 100-відсоткого відмовитися від природного газу?

25 Лютого 2009 12:28
На сесії Луцької міськради депутати затвердили план заходів щодо модернізації системи теплозабезпечення Луцька на 2009 рік – із метою ефективного використання енергоресурсів та енергозбереження, зменшення видатків на отримання бюджетних закладів. За таке рішення проголосували 33 обранці громади міста, – 25 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
План заходів щодо модернізації системи теплозабезпечення Луцька на 2009 рік представляв заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк. Він наголосив, що на першому етапі система теплозабезпечення має бути модернізована. Цим можна буде досягти того, що, по-перше, скоротиться споживання газу для бюджетних закладів на 100% (шляхом переходу на акумулююче електроопалення), по-друге, зменшиться споживання природного газу для потреб ЖКГ більш ніж на 50%, і, по-третє, з’явиться виробництво електроенергії для власних потреб ДКП «Луцьктепло».
Однак для такої модернізації необхідно залучити не менш ніж 50 мільйонів гривень. Частина коштів, зазначив пан Гоцалюк, може надійти зі стабілізаційного Фонду держбюджету України.
 
Саме з приводу необхідних грошей і виникла дискусія між депутатами Луцькради, бо, за словами деяких із обранців, не зрозуміло, як буде здійснюватися фінансування.
 
Луцький міський голова Богдан Шиба сказав, що місто може сподіватися на кошти від держбюджету, але повинно розраховувати на власні сили. Отож, виникло питання щодо залучення зовнішніх інвестицій. Проте пан Гоцалюк сказав, що залучати їх на такі цілі можуть міста, що мають більш ніж 800 тисяч населення. А Луцьк до їхнього переліку не входить.
 
Заступник мера додав, що подаються проекти на різноманітні гранти. А для модернізації системи плануються залучити кошти від емісії муніципальних облігацій – форми кредиту, коли місто видає цінні папери, а банк викупає їх і виділяє кошти. А потім місто їх знову викупає у фінустанови. Саме реалізуючи цей план, влада міста має намір і отримати цих 50 мільйонів гривень.  
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus