USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Частинка «венеціанської казки» у центрі Луцька

8 Жовтня 2008 09:44
Вже третій рік поспіль вулиця Гончарова тоне у воді. Мешканці спересердя просять перейменувати її на Венеціанську.
Ось вже третій рік поспіль люди, що мешкають на вулиці Гончарова (майже у самому центрі міста), потерпають від постійного затоплення. Невеличка вуличка, що є у долині, вниз за кафедральним собором Святої Трійці, й з’єднує паралельні вулиці Паркову та Градний узвіз, за найменших опадів миттєво опиняється під водою.
Як стверджують її мешканці, дощові води, стікаючи зі всіх сторін, повність вкривають не лише саму дорогу, а й тротуари по обидві сторони вулиці. Найбільше страждають ті люди, чиї будинки розташовані ближче до вулиці Паркової. З тієї сторони вода практично ніколи не сходить із тротуарів.
Скористатися східцями, що сполучають ці дві вулиці, доводиться вкрай рідко, тому що декілька нижніх сходинок постійно перебувають у воді. Навіть тим людям, вікна будинків яких виходять прямо на Паркову, щоб потрапити туди, завдяки воді доводиться долати немалий шлях. Спочатку треба йти у протилежний кінець своєї вулиці, потім по Градному узвозі – на центральний майдан, а звідти вже повертати на Паркову.
Частина дороги біля хвіртки у двір пенсіонерки баби Маші – постійно у воді. Сусіди сміються, що їй на старість доводиться вчитися лазити через паркани. Сусідів навпроти рятує машина. Часто лише на колесах вони можуть потрапити з дороги у свій двір. Як кажуть мешканці вулиці Гончарова, зазвичай після дощу вся вона по декілька тижнів перебуває у воді. І лише коли застояна вода починає тхнути, тоді люди не витримують й наймають машину з насосом, щоб викачати її. Проте сухою після цього вулиця залишається ненадовго.
Жителька одного із цих будинків, пенсіонерка пані Надія каже, що живе на вулиці Гончарова аж з 1961 року. Вона розповіла, що раніше подібного тут ніколи не було. Їхня вулиця розміщена з нахилом до східців, які піднімаються на Паркову. Під сходами були стоки, так, що після дощів вся вода відразу збігала туди. Років три тому ті стоки забилися. «В які тільки інстанції ми з сусідами не телефонували й не писали листи, проте толку ніякого», – каже пані Надія.
Люди скаржаться, що через повінь розвелося багато жаб, які з дороги безперестанку лізуть у двори. Жителі також жаліються, що через постійну вологу в їхніх домівках завжди багато комарів. Мешканці стверджують, що вже кілька разів спересердя  телефонували в міськраду і просили: якщо не можуть допомогти, то щоб хоч перейменували їхню вулицю з Гончарова на Венеціанську. Можливо, тоді не буде так прикро.
Жителі кажуть, що раніше ними опікувався ЖЕК №1, а тепер він до них не має справи. У диспетчерській першого ЖЕКу цю інформацію спростували. Зазначили, що вулицю Гончарова вони ніколи не обслуговували й порадили звернутися у ЖЕК №6. У шостому ЖЕКу сказали, що цією вулицею займається ЖЕК №3. З третього ЖЕКу відправили знову в ЖЕК №1, а ті вкотре сказали те ж саме.
Щоб розібратися у цій плутанині, я вирішив звернутися у департамент житлово-комунального господарства міськради. Проте після обіду дотелефонуватися туди не зміг: або було зайнято, або просто ніхто не піднімав слухавки. А під час особистого візиту в департамент з’ясував, що саме цю вулицю – через те, що там усі приватні будинки – дійсно ніколи ніхто не обслуговував. А якщо й прочищали стоки води, то з боку іншої вулиці. Відтак всі кінці канули в воду, яка постійно прибуває. А збентежені люди не знають, куди звертатися і що робити.
Андрій ПЕТРИК
P.S. Світлини були зроблені після відкачки води, проте й після цього частина вулиці нагадувала венеціанські канали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2008 10:30
Ну і що далі? Думаєте цим людям хтось допоможе??...як завжди після виходу статті усі забудуть про проблему.
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2008 11:57
У знайомої там живуть родичі. Вона казала, що неможна організувати людей. Кожен чекає, що зробить хтось інший і може обійдеться без нього
Анонім Показати IP 8 Жовтня 2008 18:06
шикарно........!!
VolF Показати IP 8 Жовтня 2008 18:20
А че, пикольно. Пускай делают лодки и зарабатывают на туристах :)))
Віталій Показати IP 31 Жовтня 2008 18:08
Панове не тратьте час на дискусії.На цій вулиці в прекрасному будиночку мешкає високопосадовець з Луцької мерії.Людина яка ось уже при другому мерові "ділить"земельні ділянки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus