USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Чекаємо офіційних документів», – Степанов прокоментував визнання тромбозу побічним ефектом AstraZeneca

7 Квітня 2021 22:05
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє, що Україна очікує офіційних документів від Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) про побічні ефекти від вакцини AstraZeneca.

Як передає УНІАН, про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми комунікуємо у постійному режимі, і як тільки буде офіційний висновок, офіційний документ від комітету (комітет з питань безпеки EMA, – ред.), а не коментарі, бо це дуже важливо, тоді будемо дивитися на тест, і потім вже будемо приймати відповідне рішення, виходячи з нього», – сказав Степанов.

Міністр просить не фантазувати на предмет того, чи буде припинено використання вакцини AstraZeneca/CoviShield, якщо буде доведено зв’язок між утворенням тромбів і щепленням вакциною.

«Давайте подивимось на документ, давайте не фантазувати», – підсумував Степанов.

Нагадаємо, 7 квітня Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило про підтвердження появи рідкісних побічних ефектів після щеплення вакциною AstraZeneca. Зокрема, йдеться про випадки утворення тромбів разом з низьким рівнем тромбоцитів у крові.

Однак в EMA наголосили, що переваг у препарату більше, ніж ризиків.

Скандал навколо вакцини британо-шведської фармацевтичної компанії виник після смерті кількох щеплених вакциною AstraZeneca. Після щеплення у них розвинулася тромбоемболія.

Використання вакцини призупинили у низці країн. Серед них – Данія Норвегія, Італія, Австрія, Румунія, Болгарія, Німеччина, Франція, Іспанія та інші.

У самій AstraZeneca заявили, що випадки тромбозу у щеплених від COVID-19 не пов’язані з вакцинацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus