USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чехія офіційно стала Чехією

16 Квітня 2016 14:47
Влада Чеської Республіки затвердила ще одну офіційну назва країни - Чехія (англійською мовою - Czechia).

Друга офіційна назва країни була схвалена президентом Мілошем Земаном, прем'єром Богуславом Соботкой, спікерами обох палат парламенту, міністрами закордонних справ та оборони.

Про це пише LB.ua посиланням на портал Around Prague.

Тепер, для надання рішенню міжнародного статусу МЗС Чехії попросить ООН внести переклади короткої назви на шість офіційних мов в базу даних Організації. Зазначимо, що наразі в базі даних ООН, де кожна держава має офіційну політичну назву, вона може за власним вибором запропонувати скорочений варіант. Зараз у базі даних зазначено тільки назву країни з двох слів – «Чеська Республіка» (англійською - Chezh Republic).

На думку чеської влади, ухвалення відповідного рішення «спростить життя» компаніям, політикам і спортсменам. «Очікується, що введення єдиної офіційної версії спростить багато питань, наприклад, як правильно вказувати назву країни одним словом на різних конференціях, на футболках чеської збірної або в інших випадках, де не потрібно використовувати повну назву країни», - зазначає портал.

Прихильники перейменування кажуть, що слово Czechia англійською мовою можна простежити до середини 19-го століття і слово було визнане чеським управлінням геодезії і картографії як одне з можливих альтернативних слів для позначення країни на карті світу.

Однак в самій Чехії є і противники перейменування, серед них міністр регіонального розвитку Карла Слєхтова, яка стверджує, що Czechia буде звучати подібно до «Чечні» і вживання цього слова призведе до плутанини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ху Показати IP 17 Квітня 2016 13:58
Теперь очередь за Украиной!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus