USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Чехії послабили карантин: що тепер дозволено

13 Квітня 2021 20:43
Із 12 квітня 2021 року у Чехії набули чинності перші послаблення карантинних обмежень. У зв’язку з цим, навчальні заклади знову почали працювати, а комендантська година була скасована. Втім більшість обмежень продовжують діяти. Це пов’язано з тим, що Чехія не втрачає лідерської позиції за рівнем смертності, пов’язаної з COVID-19.

Про це повідомляє 24 канал.

Показники швидкості поширення коронавірусу продовжують бути високими. Влада обіцяє контролювати вплив послаблення карантину на ситуацію з COVID-19 у країні.

Школи

Першокласники у Чехії навчатимуться тиждень через тиждень. Один тиждень діти відвідуватимуть школи, а інший – матимуть дистанційні заняття.

Обов’язковою умовою для відновлення роботи шкіл є тестування на коронавірус. У школах регулярно робитимуть учням та персоналу швидкі тести на антиген.

Також за умови дотримання всіх гігієнічних норм відновити роботу можуть дитячі садочки.

Читати ще: Главу МОЗ Чехії звільнили за відмову купувати російську вакцину Sputnik V

Інше

Із 12 квітня 2021 року втрачає чинність заборона залишати помешкання уночі та пересуватися за межі свого району проживання.

Інші обмежувальні заходи, зокрема заборона роботи ресторанів та готелів, продовжують діяти.

Влада планує послаблювати карантин поступово. Планово обмеження скасовуватимуть кожні два тижні. Про це заявив міністр промисловості та торгівлі країни Карел Гавлічек.

За даними Університету Джонса Хопкінса (США), Чехія лідирує у світі за рівнем смертності, пов’язаної з коронавірусом. У країні від початку пандемії померли близько 28 тисяч людей, у яких підтвердили інфікування, що становить 261 людину на 100 тисяч населення.

Серед причин високої смертності експерти виділяють культ нездорового способу життя серед місцевих жителів. Велика кількість чехів зловживають алкоголем, палять та неправильно харчуються. Як стверджують чеські лікарі, 80 % пацієнтів, що були доправлені у лікарні з COVID-19, мали надлишкову вагу. Ймовірно, це впливає на імунну систему організму.

Раніше прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш заявив, що уряд більше не буде просити про продовження надзвичайного стану в країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus