USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Ченці-рятівники: при монастирі Луцької громади створюють добровільну пожежну команду

26 Липня 2023 13:28
На базі Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря в Жидичинському старостинському окрузі створять добровільну пожежну команду. Добровольцями-рятівниками будуть, зокрема, ченці.

Відповідне рішення було прийнято 26 липня на сесії Луцької міської ради.

Як вказано в пояснювальній записці, прийняття цього рішення забезпечить посилення безпеки життєдіяльності мешканців громади, збереження майна та навколишнього середовища, швидкого та своєчасного реагування пожежно-рятувальних підрозділів для запобігання та ліквідації пожеж і можливих наслідків надзвичайних ситуацій.

Невдовзі виконком Луцької міської ради має укласти тристоронню угоду між Жидичинським Свято-Миколаївським монастирем, Луцьким районним управлінням ГУ ДСНС України у Волинській області та Луцькою міською радою щодо створення, функціонування та забезпечення добровільної пожежної команди.

Відповідальною за організацію функціонування добровільної пожежної команди було призначено старосту Жидичинського старостинського округу Галину Матвіюк.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міської ради, Луцьке районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області та староста Жидичинського старостинського округу мають визначити перелік осіб, що входять до складу добровільної пожежної команди (до 10 осіб), та порядок оповіщення і збору членів добровільної пожежної команди. Також мають забезпечити укомплектування добровільної пожежної команди найпростішими засобами для гасіння пожеж в житлових секторах та в екосистемах.

Як інформував Луцький міський голова Ігор Поліщук, заробітна плата добровольцям виплачуватися не буде. З бюджету громади будуть оплачувати тільки паливно-мастильні матеріали.

Нагадаємо, зараз в Україні активно створюють добровільні пожежні підрозділи. Це команди вмотивованих жителів громади, які хочуть подбати про свою безпеку та безпеку односельців. Вони не мають цілодобово чергувати чи покидати основне місце роботи, але повинні мати техніку, спецодяг і відповідні знання для оперативного реагування на небезпечні події, пожежі чи надзвичайні ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дикий Показати IP 26 Липня 2023 14:12
Держава усувається від своїх обов'язків, але податки стягнути не забуває. Країна не ляканих дурнів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus