USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Через Telegram злили базу з 26 млн посвідчень водія: за справу взялася СБУ

12 Травня 2020 10:29
Учора за допомогою Telegram-боту злили базу з 26 млн водійських посвідчень. Наразі Служба безпеки України розпочала слідчі дії.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Telegram-канал мобільного застосунку «Дія» від Міністерства цифрової трансформації.

«Учора один телеграм-бот злив базу даних з 26 млн водійських посвідчень. Чутки, що до цього причетна «Дія», безпідставні. Це неможливо навіть теоретично», – йдеться у повідомленні.

Так, серед причин, чому до цього не причетний додаток «Дія» називають:

Дія не має бази даних і не накопичує таку інформацію;

Обсяги інформації, доступної у боті, в десятки, а то й сотні разів, перебільшує ту, з якою працює Дія;

Аналіз боту свідчить про використання старих баз даних, які вже не один рік доступні в Даркнеті. Йдеться про базу ПриватБанку, а також інших приватних баз даних. Наприклад, в боті доступні паролі Вконтакте, Linkedin;

«Незаконне використання персональних даних громадян недопустиме. Службою безпеки України розпочаті слідчі дії щодо роботи телеграм-боту та доступних в ньому персональних даних», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні запустили додаток, у якому українські водії зможуть перевіряти дорожні штрафи, наразі він доступний лише для операційної системи IoS.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Отакої Показати IP 12 Травня 2020 10:35
Ось таке воно "життя"в смартфоні.І знайомитись не потрібно,всі про тебе все знають.
60 Показати IP 12 Травня 2020 11:09
Хай зе попросить Дурова здати негідника, а за це запросимо в гості.
Лучанин до 60 Показати IP 12 Травня 2020 11:29
Поміняти США на Україну) ну ти і фантазер
Читач Показати IP 12 Травня 2020 12:26
Ось така в нас конфіденційність - ніяка. Тим більше бази даних належать сервісним центрам УМВС, де інформація мала б бути супер захищеною!!! 200% того, що не знайдуть того, хто злив інформацію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus