USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через бездіяльність Волинської ОДА у Прилуцькому досі не збудували дитсадок

28 Березня 2019 19:11
Через непрофесіоналізм чиновників Волинської ОДА дитячий садочок на території Прилуцької сільської ради досі не збудований.

Про це керуючий справами виконавчого апарату Волинської обласної ради Дмитро Дубняк повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини.

«27 березня в сюжеті на YouTube12 каналу та на сайті ВолиньPost було оприлюднено сюжет «Гроші є, а почати будувати не дозволяють» та статтю «Через зволікання облради у селі під Луцьком не можуть розпочати будівництво дитсадка та амбулаторії». Подивившись та почитавши ці «шедеври» журналістики, стає прикро за рівень підготовки працівників каналу та сайту. І, звичайно, окреме здивування викликає відверта брехня сільського голови Валентина Арчибасова та його готовність в подальшому очолювати громаду», - заявив Дубняк.

З його слів, збудувати нову амбулаторію в селі Прилуцькому у планах ОДА та Прилуцької сільської ради з липня 2018 року, коли наказом Мінрегіону було затверджено відповідний перелік для будівництва.

Своєю чергою, Волинська обласна рада ще у вересні 2018 року своїм рішенням спрямувала кошти Департаменту регіонального розвитку та ЖКГ Волинської ОДА на будівництво амбулаторії у селі Прилуцькому в сумі 3,78 млн грн.

Проте, інформує Дмитро Дубняк, тендер було проведено лише через 2 місяці. Так, договір підряду уклали 27 листопада 2018 року на суму 6,5 млн грн. Договором було передбачено оплату авансу в розмірі 30% від вартості об’єкту та складено календарний графік оплати і виконання робіт з листопада 2018 року по червень 2019 року.

Отже, коштів, які виділила обласна рада, а це близько 58% від загальної вартості об’єкту, було цілком достатньо на початок та продовження будівництва. Проте, з незрозумілих причин, відповідний аванс ОДА не сплатила підряднику у 2018 році.

У березні ж 2019 року ОДА знову подає проект змін до «незаконного» на їхню думку рішення, де знову просять виділити таку саму суму на будівництво тієї самої амбулаторії як у 2018 році – 3,78 млн грн.

«Дивує цинізм Арчибасова щодо будівництва дитячого садочка, який будується суто за кошти Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування сільської ради. Цей проект у 2018 році був відібраний для будівництва за кошти ДФРР. В обласну адміністрацію навіть надійшло 3 млн грн. на будівництво. Але кошти знову не були освоєні у 2018 році. А цинізм полягає в тому, що станом на сьогодні тендер на будівництво дитячого садочку проводиться тим самим Департаментом регіонального розвитку та ЖКГ Волинської ОДА, та до сих пір не завершений, у чому можна переконатися на сайті PROZORRO. Отже, садочок не будується не з вини обласної ради, а через непрофесійність чиновників ОДА», - зазначив посаловець.

«Спеціально для сільського голови Валентина Арчибасова – на території сіл Прилуцьке та Дачне, де мають знаходитись об’єкти, поки що пусто, не через те, що обласна рада мала розподілити кошти, а через недолугі дії чиновників ОДА, які не вміють або не хочуть якісно виконувати свою роботу.

Шкода мешканців сіл Прилуцького та Дачного, які мають такого «проффесіонала» на чолі сільської ради. Як кажуть, вчіть матчастину пане Арчибасов, поки не пізно», - підсумував Дмитро Дубняк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ен Показати IP 28 Березня 2019 22:14
Він буде сидіти. За асфальт під снігом не простимо.
Опа Показати IP 29 Березня 2019 08:33
По моєму, там всі з прибабахом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus