USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через новації в законодавстві виникатимуть проблеми із соцдопомогою

22 Листопада 2017 17:50
Депутати Волинської та Харківської областей вважають, що Закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» недопрацьований і спричинить низку проблем. Зокрема говорять про труднощі із соцдопомогою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики в овальній залі 22 листопада.

Член комісії Михайло Імберовський пояснив, що йдеться Закон України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання», який набрав чинності 2 серпня 2017 року.

«Цей закон може спричинити колізії щодо розподілу державної допомоги. До нього ще потрібно розробити чимало підзаконних актів та документів. У цьому стані, що є зараз, гальмуватиметься пільгове кредитування, дотації тощо. Колеги із Харківської області проголосували за звернення в Київ щодо призупинення закону, допоки його належно недопрацюють. Я вважаю, що нам теж потрібно підтримати це звернення», - наголосив депутат.

Присутні проголосували за ініціативу й рекомендують під час сесійного засідання підтримати звернення Харківської облради до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Короткий зміст звернення: «Від імені та в інтересах членів територіальних громад сіл, селищ та міст обласна рада висловлює глибоке занепокоєння стосовно ситуації, що складається внаслідок набрання Законом чинності. Дія цього Закону розповсюджується як на державні органи виконавчої влади, так і на органи місцевого самоврядування усіх рівнів і зачіпає права територіальних громад в частині свободи прийняття рішень з питань соціально-економічного розвитку територій. Провівши консультації з представниками Антимонопольного комітету України за участю представників органів виконавчої влади та громадськості - дійшли висновку про неможливість практично забезпечити реалізацію деяких норм Закону, бо їх виконання спричинить: затримку реалізації майже всіх державних, обласних та місцевих програм; неможливість оперативного надання фінансової підтримки або поповнення статутного капіталу комунальним підприємствам на виконання статутних завдань, спрямованих на забезпечення життєдіяльності громад; неможливість прийняття інших рішень відповідно до норм, визначених Законом України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання» (надання субсидій та грантів; дотацій; податкових пільг; списання боргів; надання гарантій, кредитів на пільгових умовах, обслуговування кредитів за пільговими тарифами, тощо)».

Також члени комісії рекомендували ухвалити звернення про внесення змін до проекту державного бюджету на 2018 рік та звернення щодо законодавчих змін у податковій сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
АНАТОЛЬ_ Показати IP 22 Листопада 2017 18:38
Нічого страшного, брати мої! Перетерпимо якось і це покращення!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus