USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через нові вимоги земельного законодавства на Волині громади не можуть облаштувати сміттєзвалище

13 Грудня 2021 08:00
У зв’язку із нововведенням щодо містобудівної документації, заплановане будівництво сміттєвого полігону в Мар’янівській громаді відклалося.

Про це стало відомо під час сесії Волинської обласної ради.

Депутатка Валентина Магурчак у своєму запиті повідомила, що голова Мар’янівської громади просить допомогти з врегулюванням питання містобудівної документації. Річ у тім, що рішенням ради депутати виділили за межами населеного пункту 2 земельні ділянки, площею 14 гектарів, для облаштування полігону твердих побутових відходів. Навіть знайшли інвестора, який міг би побудувати підприємство для сортування відходів. Проте ініціатива відклалась на невизначений термін.

«Старе стихійне непаспортизоване сміттєзвалище між Гороховом і селом Цегів не можна експлуатувати. Новим полігоном мали користуватися Мар’янівська, Горохівська та Берестечківська громади. Та плани навести лад і будівництво спеціалізованого підприємства, як і наміри інвестора, реалізувати не вдається», - інформує депутатка.

Законопроектом 2280, ухваленим Верховною Радою України у другому читанні у червні 2020 року, передбачене внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель. Зокрема, законопроєктом вводиться термін «комплексне просторове планування територій громад», що скасовує необхідність розроблення декількох, споріднених за змістом, видів містобудівної документації та документації із землеустрою.

Тож тепер громади мають розпочати виготовлення комплексних планів просторового розвитку, які є дуже дорогими. Тож Мар’янівська громада просить допомогти у вирішенні цього питання. Депутати підтримали запит колеги.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus