USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині вже 4 добу гасять торфовища

8 Серпня 2016 14:14
Десятки гектарів посівів згоріли на Волині в результаті спалювання стерні. Не обійшлось і без людських жертв.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук зазначив, що в області зафіксували 43 випадки горіння стерні та 16 випадків горіння торфу, а також лісові пожежі. На жаль, не обійшлось без людський жертв. 30 липня поблизу села Мар’янівка селянин Євген Міщук підпалив стерню та не зміг її загасити. Згідно з попередньою інформацією, помер чоловік від хвилювання та високої температури.



3 серпня в селі Шельвів Локачинського місцевий мешканець Андрій Янчук спалював сміття, в результаті чого з отруєнням потрапила в лікарню його дружина. Пожежа перекинулась на пшеницю, знищивши близько 40 гектарів врожаю.

Досі не локалізували і пожежі на торфовищах Полісся, що зайнялися через спалювання стерні. В Ратнівському районі в урочищі Ясне стерні вже четверту добу гасять торфовище, для чого розгорнули насосну станцію. Зі слів Грушовінчука, за 2 дні цю пожежу планують ліквідувати. Схожі займання вчора вдалось ліквідувати в Маневицькому та Любешівському районах. Всі вони трапились через підпал сухостою та стерні.

24 липня згоріло 3 гектари посівів поблизу села Оздів Луцького району. Наступного дня – ще 7,5 гектара в селі Крупа, що поблизу Луцька. 30 липня трапилася пожежа в Боголюбах, вогонь знищив 8 гектарів пшениці. У всіх випадках винуватцями пожеж були люди, які підпалювали стерню.

Голова ОДА закликав «припинити ліберальні підходи» до паліїв та не зважати на їхній матеріальний стан і можливість чи неможливість оплатити штраф. Натомість, карати відповідно до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 8 Серпня 2016 15:22
а де наша доблесна екологічна інспекція? цікаво скільки вже людей притягнуто до відповідальності за це порушення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus