USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Через підрив Каховської ГЕС забруднення води у Дніпрі перевищує норму в 28 тисяч разів

16 Червня 2023 14:24
Наслідки підриву Каховської ГЕС наразі неможливо повністю оцінити, але вони будуть величезні й для довкілля, і для здоров'я людей.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю ВВС Україна, передає ТСН.

«У 28 тисяч разів було перевищення за певними показниками (у річці Дніпро). Тому заборонено купання, вилов риби, не можна пити цю воду, поїти скот. Коли людина буде купатися в такій воді, то потенційно може виникнути захворювання. Очисні споруди перейшли на екстрені режими дезінфекції. Посилено моніторинг щодо якості води у водопровідній мережі, щоб не пропустити спалах», – сказав Ляшко.

Читати ще: Підрив Каховської ГЕС спричинив найбільшу технологічну катастрофу в Європі за десятиліття, – Кулеба

Міністр також зазначив, що вся акваторія нижче від Каховської дамби непридатна для використання, для купання.

Нагадаємо, російські війська вночі 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Її повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає. Радниця керівника Офісу Президента Дарія Зарівна повідомила, що російські загарбники планували підрив Каховської ГЕС давно, рівень води був максимально піднятий для створення великої хвилі й затоплення великої території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus