USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Через революцію, арешт і козячі пологи». Кідрук у Луцьку

5 Березня 2014 18:45
Презентація книги «На Зеландію» сучасного українського письменника Макса Кідрука відбулася 5 березня у навчально-бібліотечному корпусі СНУ імені Лесі Українки.

Зустріч стала сюрпризом для поціновувачів творчості, адже цього разу письменник представляв два романи, один із яких ще не виданий.

Спочатку Кідрук розповів про книгу « На Зеландію!», жанр якої він сам визначає як тревелог – автобіографічну історію про подорожі. Книга написана на основі мандрівки по близькому Сходу. Сюди увійшли три історії: розповідь про Єгипетську революцію, Дамаск та акцію У Зеландії.

Назвою книга завдячує третій історії, у якій брав участь і відомий телеведучий Сергій Притула. Справа у тому, що на одному з новозеландських радіо відбувся конкурс під назвою «Виграй українську дружину», у якому переможець мав можливість відправитись у подорож Україною і отримати кошти на розваги з українськими дівчатами (кожного дня – нова, обіцяли організатори).

«По суті, Україну публічно, при всьому світі обізвали борделем». Дізнавшись про це Притула оголошує акцію у відповідь із назвою « На Зеландію!». Передати новозеландцям «привіт!» відправився Макс. Саме ця подорож і стала ключовою у новій книзі», - каже автор.


Цікаво, що деякі події, описані в книзі, нагадують останні трагічні події у Києві.

«Багато уваги у книзі приділяється і збройним протистоянням, про які розповідається у перших двох частинах. Коли ви будете читати книгу, вам здасться, ніби вона написана два дні назад, після подій у Києві, адже сутички дуже схожі на український сценарій. Хоча насправді книга написана майже 2 роки тому», - зазначає Кідрук

Бонусом Кідрук розповів цікаву історію про те, як він приймав пологи у кози, за що ще й заплатив 50 сирійських фунтів.

Друга частина презентації присвячена ще не виданому технотриллеру «Жорстоке небо», що буде виданий вже восени. Письменник розповів, що ця книга перша, де головною героїнею буде жінка. А основні події розвиваються навколо аварії літака.

Кідрук зачитав уривки з книги, з описом аварії з великою кількістю деталей, після чого розповів:

«Мене звинувачують у надмірній жорстокості, проте вона зумовлена сюжетом. Це не тому, що Кідрук такий собі звихнутий, а тому, що я завжди ставлю себе на місце героя».
Після основної частини дійства відбувся прем’єрний показ тизера до «Жорстокого неба».



Також письменник зазначив, що співпереживав учасникам подій на Майдані і брав участь у мітингах, тому «підсуне» свої плани щодо видання майбутніх книг і напише щось про Майдан, адже про це варто писати.

Закінчилась зустріч роздачею автографів і фотосесією із автором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ігор Показати IP 5 Березня 2014 22:50
Ото я панімаю Ё
ото Показати IP 6 Березня 2014 08:26
ото письмнник. Шевченко і Пушкін відпочивають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus