USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні планують спростити процедуру вакцинації

13 Жовтня 2021 16:39
МОЗ запропонувало спростити доступ до вакцинації, дозволивши медсестрам і медбратам робити щеплення без залучення лікаря.

Про це повідомляє пресцентр відомства 13 жовтня.

Уже підготовлені поправки до наказу МОЗ, що регламентує процедуру вакцинації. Зараз зміни перебувають на стадії громадського обговорення.

Проводити вакцинацію хочуть дозволити медпрацівникам, які мають освітню ступінь професійного молодшого бакалавра за спеціальністю «Медсестринство».

Читати ще: На найбільших вокзалах хочуть розгорнути лабораторії для COVID-тестування

«До проведення щеплень в Україні будуть допущені медсестри і медбрати, які пройдуть спеціальну підготовку з організації та техніки проведення щеплень, а також навчання з надання невідкладної допомоги в разі виникнення невідкладних серйозних реакцій на вакцину», – пояснили в Міністерстві охорони здоров’я.

Водночас за людиною залишається право вибору – погодитися на консультування та вакцинацію без залучення лікаря чи ні.

Також визначено перелік станів і ситуацій, за яких висновок лікаря про вакцинацію є обов’язковим.

Як повідомляли, в Україні за добу різко зросла COVID-смертність – за день померла 471 особа. Також напередодні госпіталізований 4 901 українець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 13 Жовтня 2021 19:57
Потрібо дозволити і в церквах дякам....
Juhhrr Показати IP 13 Жовтня 2021 20:14
А отмечать правительство не хочет?
Не Ок Показати IP 13 Жовтня 2021 23:07
А незабаром спростять іще більше. Проведуть «підготовку» серед касирів. Будуть щепити десь між «Пакет потрібен?» і «Готівка чи карта?».

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus