USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Через війну Росії проти України загинули 38 дітей, 71 – поранено

6 Березня 2022 21:51
Від початку вторгнення Російської Федерації в Україні станом на 12:00 6 березня загинули 38 дітей, 71 дитину поранено.

Ці дані неповні, оскільки встановити точну інформацію про кількість убитих і поранених жителів Маріуполя Донецької області та Ірпеня на Київщині наразі неможливо, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, пише Радіо Свобода.

«Лише за останню добу внаслідок обстрілів російських окупантів у Маріуполі загинув півторарічний хлопчик. У місті Буча на Київщині двоє важкопоранених дітей померли через неможливість отримати медичну допомогу. На виїзді з міста Ірпінь Київської області російські війська відкрили вогонь по цивільних громадянах під час їхньої спроби евакуюватися з міста. Щонайменше троє людей загинули, зокрема двоє дітей, ще одна людина – в тяжкому стані через поранення», – наголосила Людмила Денісова.

Вона додала, що хлопчик, який народився в місті Харкові 40 днів тому, помер від пневмонії, на яку захворів під час кількаденного перебування в бомбосховищі. Внаслідок повітряної атаки ворога на місто Біла Церква ракетними ударами пошкоджено 15 приватних будинків, де були старші люди та діти. Кількість жертв наразі невідома.

У напрямку Гостомель – Буча – Ірпінь в укриттях перебувають до 70 малюків, є поранені, російські війська не допускають до них медиків.

«Збройні сили Російської Федерації продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини. Закликаю міжнародні правозахисні організації вжити всіх можливих заходів для посилення тиску на РФ для припинення воєнної агресії проти України», – наголосила Людмила Денісова.

Перша леді країни Олена Зеленська опублікувала фотографії дітей, які загинули внаслідок війни Росії проти України.

«Я мушу про це розповісти. В Україні вже понад 38 загиблих дітей. І через обстріли мирних міст та селищ ця цифра може збільшуватися просто зараз! Коли у РФ кажуть, що не воюють із мирним населенням, – покажіть їм ці світлини! Ці обличчя дітей, які ніколи не стануть дорослими. Скільки ще дітей має загинути, щоб російські війська перестали стріляти й погодилися на гуманітарні коридори?» – зазначила вона.
Як додала перша леді, такий коридор потрібен зараз у найгарячіших точках України, адже сотні дітей помирають у підвалах без їжі та медичної допомоги.

«Я звертаюся до всіх чесних ЗМІ світу! Розкажіть цю страшну правду: російські загарбники вбивають дітей. І роблять це свідомо, стріляючи на ураження та не пропускаючи гуманітарну допомогу. Покажіть це російським матерям – нехай знають, що їхні сини роблять в Україні. Покажіть ці фотографії російським жінкам: ваші чоловіки, брати, співвітчизники вбивають таких же дітей, як ваші! І ви особисто відповідальні за смерть кожної української дитини, оскільки даєте мовчазну згоду на ці злочини», – вказала Олена Зеленська.

Вона закликала країни НАТО нарешті закрити повітряний простір для російських літаків. «Врятуйте наших дітей, щоб завтра не загинули ваші!» – написала Зеленська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus