USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

За 4 роки через військові конфлікти у світі загинуло півмільйона дітей

15 Лютого 2019 11:07
Щонайменше півмільйона дітей загинули внаслідок збройних конфліктів за останні 4 роки. Діти помирають переважно від наслідків війни: голоду та відсутності медзабезпечення.

Так, у середньому від військових дій щороку помирає 100 тисяч дітей. Дослідники назвали 10 країн, у яких діти найбільше страждали від конфліктів, це: Афганістан, Ємен, Південний Судан, Центральноафриканська республіка, Демократична Республіка Конго, Сирія, Ірак, Малі, Нігерія, та Сомалі, вказано в аналізі організації Save the Children, пише канал24.

Як повідомляють у звіті, діти помирали переважно через непрямі наслідки конфліктів і воєн: голоду, пошкодженої інфраструктури та відсутності доступу до медичної допомоги.

Загальну кількість дитячих смертей через непрямий вплив війни оцінюють на рівні 870 тисяч: сюди включають усіх померлих малюків віком до п’яти років.

За словами дослідників, у 2017 році в зонах конфліктів перебували 420 мільйонів дітей, тобто майже 18% від кількості всіх дітей у світі. Це на 30 мільйонів більше у порівнянні з попереднім роком.

У своєму дослідженні організація Save the Children наголошує, що спроби зберегти школи в безпеці, заборона використання певних видів зброї, притягнення людей до відповідальності за злочини проти дітей й запровадження нових шляхів психологічної підтримки неповнолітніх може суттєво змінити їхні життя.

Зазначимо, що моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що внаслідок збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей. Чотири тисячі загиблих були військовослужбовцями української армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 15 Лютого 2019 11:21
А чому не згадали дітей України, котрі постраждали в результаті військового конфлікту на Сході України? Робимо вигляд, що їх не було? Чи то не діти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus