USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через Волинську митницю в'їхали майже 100 автівок, які не встигли розмитнити до 1 липня

8 Липня 2022 15:42
Через Волинську митницю в’їхала майже сотня автомобілів, власники яких не встигли скористатися законом про пільгове оподаткування, але перетнули український кордон ще до 1 липня.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Власники авто, які не згодні із тим, що доведеться платити повну вартість митних платежів, телефонують на урядові гарячі лінії та пишуть скарги.

«Частина людей погодилися, зрозуміли, що набув чинності новий закон і вони уже не встигли і вони вже випускають у вільний обіг свої автівки зі сплатою митних платежів. Частина людей, які стверджують, що у них немає таких коштів і що у них немає де позичити, залишаються в очікуванні», – говорить речниця.

Як розповіла харків’янка Інна, яка чекала на пільгове розмитнення шість днів, з боку Польщі досі залишаються автомобільні черги.

Читати ще: McLaren, Bentley, Mercedes: ТОП елітних авто, які ввезли через Волинську митницю під нульове розмитнення

«Там ситуація дуже прикра. Півтора кілометра черга і дуже багато на паркінгу, на узбіччі стояло машин. Це все з польської сторони», – говорить жінка.
Ті, хто не хоче сплачувати великі митні платежі, можуть оформити автівку, на реекспорт і вивезти назад до Європи. На Волині вже є кілька таких випадків, каже речниця волинських митників.

Також автовласники, які не можуть сплатити вартість розмитнення, можуть віддати своє авто на потреби армії. Зі слів Валентини Черниш, поки що на це ніхто не зголосився.

Як ми писали, впродовж трьох місяців дії закону про нульове розмитнення на Волинській митниці 55 тисяч власників автівок скористалися цим правом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
громадянин України Показати IP 8 Липня 2022 16:37
Є рішення судів в яких вказано, що моментом "імпорту" в Україну є момент перетину кордону. Тому якщо ви в'їхали через пункт пропуску 30-го або навіть 29-го і не встигли оформити "нульове" розмитнення автомобіля на внутрішньому посту - подавайте до суду... Суд буде на вашій стороні.
1 до громадянин України Показати IP 8 Липня 2022 19:35
Так, так, звичайно... А посилання на це рішення звісно ви вказати забули
Олег Показати IP 8 Липня 2022 23:29
Велика частина авто лишається на кордоні з Польщею

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus