USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Через заворушення у Казахстані СБУ проводить перевірки в Україні. Доповнено

7 Січня 2022 10:52
Служба безпеки України відпрацьовує низку заходів на території країни у зв’язку із заворушеннями в Казахстані.

Про це пише Українська правда.

«Враховуючи поточну ситуацію в Казахстані, Служба безпеки України у межах своїх повноважень вживає комплекс заходів, зокрема й оперативних, для того аби ефективно захищати безпеку громадян України. Особливо зважаючи на російський фактор та ймовірні провокації з боку РФ, які можуть дискредитувати нашу державу на міжнародній арені та зашкодити її інтересам.

Саме з цією метою відбувається перевірка та спілкування з окремими громадянами Казахстану. Тобто, іде звичайна робота в межах чинного законодавства та функціональних обов’язків служби», – заявили в СБУ.

Зокрема СБУ роз’яснює свою розмову з особою, яку в мережі представляють членом штабу опозиційного руху «Демократичний Вибір Казахстану» – Заманбеком Тлеулієвим.

В СБУ запевняють, що їхні співробітники поводилися ввічливо та коректно, не перешкоджали відеозйомці, яку проводили громадяни Казахстану. Вказано, що зважаючи на занепокоєння останніх, на місце викликали Нацполіцію, яка зафіксувала, що все відбувалося без порушень та в рамках українського законодавства.

В СБУ наголошують, що наразі ніхто з громадян Казахстану не є затриманим.

«Однак, оскільки певні особи мають ознаки незаконного перебування на території України, підготовлено відповідні матеріали, які будуть передані в Державну міграційну службу», – додають в СБУ.

Джерело УП в правоохоронних органах вказує, що СБУ має певну інформацію щодо можливих провокацій російських спецслужб стосовно «причетності України» до заворушень у Казахстані, і тому відпрацьовує алгоритм дій на випередження.

Читати ще: Головний опозиціонер Казахстану виступив із заявою на каналі Ахметова: він координує протести з Києва

Також стало відомо, що казахський опозиціонер Аблязов, який ще в середу заявляв, що він зі своїм штабом у Києві особисто координує протести, раптово відмовився від своїх слів та заначив, що не має жодного стосунку до подій у Казахстані.
Згодом повідомили, що у київського штабу казахського опозиціонера Аблязова, схоже, почалися проблеми з СБУ.

До активістів його партії Демократичний вибір Казахстану Заманбека Тлєулієва та Єлдоса Насіпбекова прийшли співробітники української спецслужби.

За словами казахів, до них застосували насильство, вибили зуби, після чого доставили до відділення та змусили підписати папери про припинення на території України будь-якої політичної діяльності, пов’язаної з Казахстаном.

Казаські опозиціонери бояться, що їх можуть спробувати депортувати на батьківщину.

«Там нас будуть катувати», – заявляють вони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
В. Показати IP 7 Січня 2022 11:14
С казахами всё понятно.зиц председатель захотел и взял реальную власть.клан назарбаева смещен.пригласили руских у которых там свои интересы.народ задавят.бай типерьТокаев.
Народна прокуратура Показати IP 7 Січня 2022 11:28
"..зважаючи на занепокоєння останніх, на місце викликали Нацполіцію, яка зафіксувала, що все відбувалося без порушень та в рамках українського законодавства". Якщо чесно, такого ідіотизму коментар давно не читав. Тепер оцінку законності дій СБУ дають патрульні, що приїжджають на виклик?
Євросоюз Показати IP 7 Січня 2022 11:58
Не смішіть людей. *Російський фактор*.... Та Україна і так себе дискредитувала перед світом по саме нікуди. Брехлива, продажна, непослідовна влада перетворила країну в посміховисько, майданчик для провокацій і відстійник для всіляких екстремістів і радикалів.
СБУ Показати IP 7 Січня 2022 14:55
Ловіть мухтара поки не втік
Спостерігач Показати IP 7 Січня 2022 16:57
Вірити "Українській правді" себе не поважати. Одне з брехливий видань.
Спостерігач Показати IP 7 Січня 2022 17:01
Не розповсюджуйте брехню.
Похоже Показати IP 7 Січня 2022 17:04
Наша влада те ж забзділ@!
До спостерігач Показати IP 7 Січня 2022 17:18
Боїться,що від корита відірвуть і голодним лишать його феодали-господарі,похоже і наші царьки забзділи.
Ісса Ндойє Показати IP 7 Січня 2022 17:26
Зараз ФСБ разом з СБ Казахстану профільтрують заворушників і терористів і я впевнений там буде чимало бандерівців УНА УНСО та іншого непотрибу ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus