USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Визнання Криму та розміщення військових баз: Росія висунула умови в обмін на «допомогу» Казахстану

6 Січня 2022 22:02
В обмін на допомогу Казахстану придушити протести в країні силами ОДКБ, Росія висунула низку умов. Зокрема, Казахстан має визнати окупований Крим російською територією.

Про це повідомляє турецьке видання Akit, передає ТСН.

Президент Касим-Жомарт Токаєв, виступаючи на національному каналі Habar 21, підтвердив, що попросив президентів країн-учасниць ОДКБ (Росія, Киргизстан, Таджикистан, Білорусь і Вірменія) допомогти навести порядок в країні.

«Я зустрічався з лідерами країн-учасниць Організації. Я попросив їх допомогти Казахстану подолати цю терористичну загрозу... Я чекаю швидких кроків для забезпечення безпеки», – сказав Токаєв у зверненні.

Після цієї заяви президента Токаєва, як пише Akit, Росія висунула певні умови, щоб допомогти Казахстану: визнання анексії Криму, повернення російській мові статусу другої офіційної, розміщення на території країни російський військових баз, а також надання автономії для російського населення Казахстану.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Головний опозиціонер Казахстану Мухтар Аблязов в ефірі каналу Ахметова заявив, що головна мета протестів – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва і жодних переговорів із владою не буде.

Через протести запровадили режим надзвичайного стану по всій країні, а мітингувальники повалили пам'ятник експрезиденту Назарбаєву.

Нагадаємо, 6 січня у ЗМІ опублікували відеоролик, як Росія перекидає в Казахстан військову техніку. У Росії підтвердили введення військ в Казахстан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2022 22:20
Ось така вона, безкорисна допомога москалів
Ольга до Народна прокуратура Показати IP 6 Січня 2022 23:35
Це все організувала Росія, і в Білорусі і в казахстані, відновлюють контроль
777 до Народна прокуратура Показати IP 7 Січня 2022 02:56
Кто то в лужу пернул,а вы уши развесили,лохи,да ложил Володя на признания ,тем более казахов, у них договор и граница общая,он не узколобый ,наперед думает и головой а не как вы,жопой.
Анонім Показати IP 6 Січня 2022 22:49
Так казахів повернули в срср
В. Показати IP 7 Січня 2022 06:19
Хахаха.Вот как красиво всё обтяпали
Анонім Показати IP 7 Січня 2022 07:06
Так хтось з московитів і озвучував плани по поверненню свого впливу на інші країни шляхом створення хаосу.
Тсн Показати IP 7 Січня 2022 08:03
Повідомляє, бо так сказали турки. А подумати, почитати, проаналізувати? Зрозуміло, багато не понятних слів? Живіть телевізором)))
В. Показати IP 7 Січня 2022 08:16
1979г.декабрь.название страны тоже ....стан.Как начиналось и чем закончилось.запасаемся попкорном смотрим и наблюдаем
Євросоюз Показати IP 7 Січня 2022 08:40
Було офіційне повідомлення про це від офіційних осіб Казахстану? Ні. Значить, знову бла- бла-бла від українських змі. Спочатку, коли росіяни заявили про координацію так званих *протестів* з Києва, почалася бурхлива реакція заперечення. Згодом, коли той головний заколотник виступив на каналі ахметки, всі поховали хвости в ду.....у.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus