USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Через зірвану сесію вихованці луцьких ДНЗ залишилися без хліба й молока

27 Лютого 2017 12:05
Депутати міськради під час чергової, 20-ої сесії, мали розглянути виділення коштів на закупівлю хліба та молока в дитсадки міста, оскільки тендерні закупівлі на ці продукти досі не відбулися. Проте, через дії секретаря міськради, сесія не відбулася, а за продукти дітлахам мусять уже декілька днів додатково платити батьки.

Як повідомив Інформаційному агентству Волинські Новини лучанин Андрій Костенко, голова благодійного фонду розвитку ДНЗ № 22, ось уже четвертий день в садочок купують хліб за кошти батьківського фонду, які передбачені на розвиток закладу.

«Мені передзвонила колега з фонду і розповіла, що вже четвертий день мусить передавати дирекції по 160 гривень щодня на купівлю хліба для садочка, бо не завозять. Крім того, мені вдалося з’ясувати, що такі проблеми – в усіх садочках. Більш того, в закладах міста немає не тільки хліба, а й молока», - розповів лучанин.

Очільник міського управління освіти Олег Гребенюк, своєю чергою, цю інформацію підтвердив. З його слів, тендер на закупівлю молока на завершальному етапі, а на хліб - ще триває. Для того, аби придбати продукти в садочки міста до того, як відбудуться тендери, управління попросило додаткові кошти в міській раді. Він переконує, уже днями в садочки привезуть і хліб, і молоко.

«Через нестабільну цінову політику, тендер не відбувся, оголошений другий тендер, чекаємо його завершення. Нам бюджетна комісія виділила додаткові гроші і, думаю, з завтрашнього дня вже повинні з’явитися в садочках і хліб, і молоко», - запевнив посадовець.

Проте в міському департаменті фінансів та бюджету такого оптимізму не поділяють. Як розповіла директор департаменту Лілія Єлова, питання про виділення додаткових коштів управлінню освіти в розмірі 383 тисячі гривень виносилося на розгляд чергової сесії міськради. Але сесія не відбулася, тож виділення коштів не затвердили.

«Ми виносили це питання на сесію, але вона не відбулася. На жаль, я не знаю, що робити у цьому випадку. Я можу сказати те, що є. Є лист від управління освіти про те, що вони просять додаткові кошти, адже тендер не відбувся. Воно включене в проект рішення міської ради, це 383 тисячі, але сесія не відбулася», - зазначила вона.

До слова, Лілія Єлова повідомила, що виділення коштів на придбання продуктів у ДНЗ можна провести через рішення виконкому. Однак, коли буде скликане засідання виконавчого комітету – невідомо.

Своєю чергою, голова фракції «УКРОП» у Луцькій міській раді Ігор Поліщук каже, що питання із харчуванням буде вирішене невідомо коли, адже секретар Луцьміськради Юлія Вусенко не поспішає скликати сесію, а, отже, бюджетні установи частково лишаються без фінансування.

«Як відомо, в п’ятницю, 24- го лютого, мала відбутися чергова сесія Луцької міської ради. Цього ж дня секретар Луцькради Юлія Вусенко скликала позачергову сесію, яка не відбулася. Коли депутати зібралися на чергову сесію, секретар Луцькради Юлія Василівна чомусь відмовилася її проводити, фактично зірвала засідання. Більше того, переконувала, що треба спочатку провести позачергову сесію, на яку було винесене лише одне питання. Через такий саботаж сесійного засідання, без фінансування лишилися бюджетні установи і найголовніше – люди, яких стосувалися питання винесені на порядок денний чергової, 20-ї сесії. Вважаю, що потрібно якнайшвидше провести сесію міської ради, аби уникнути колапсу в місті», - розповів Ігор Поліщук.

Нагадаємо, секретар Юлія Вусенко на 24 лютого, коли мала відбутися чергова сесія міськради, призначила і позачергову, 19 сесію, яка не відбулася. Потому, як провести позачергову сесію не вдалося, секретар міськради покинула своє робоче місце, а працівників секретаріату відправила додому, зірвавши таким чином пленарне засідання, на яке прийшло більшість депутатів, щоб розглянути важливі для міста питання, у тому числі й виділення коштів на харчування діток в ДНЗ міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Вв Показати IP 27 Лютого 2017 12:12
Що тут скажеш.Подякуйте депутатам.Бачили очі кого вибирали, тепер повилазьте.
Галина Луцьк Показати IP 27 Лютого 2017 12:26
Як же вони рвуться до влади щоб набивати свої кошельки. Я за Юлію Вусенко.Тримайсь ти сильна.
321 до Галина Луцьк Показати IP 27 Лютого 2017 12:52
Точно Юля рветься, як ніхто інший. Я проти Юля Вусенко.
Анонім до Галина Луцьк Показати IP 27 Лютого 2017 14:27
Вусенко ніхто не обирав головою міської ради. Є більшість зараз вона нехай вирішує хто буде мером до виборів.
Виктор до Галина Луцьк Показати IP 27 Лютого 2017 20:09
это та, что вход-выход в троллейбусах только через передние двери хочет сделать? и еще "надцать" нововведений? ... думаю сами все понимаете ...
Сергій Показати IP 27 Лютого 2017 12:38
Не секретар винен, а депутати. Так що знайте. кого вибирали...
Виборець до Сергій Показати IP 27 Лютого 2017 12:54
От секретаря і не вибирали. Якось потрапила по списку. А керувати не тямить, от і не змогла домовитися. В Романюка получалося.
НЕвибираю до Виборець Показати IP 27 Лютого 2017 14:20
Винні абсолютно всі, а не окремо депутати чи секретар. Домовлятися зобов'язані усі, бо для того вони там і є. Вони повинні представляти інтереси громади, а не свої власні. А от ці недомовленості і відбуваються тому що вони захищають лише свої власні інтереси. І виборець немає до цього абсолютно ніякого відношення, так само як і до виборів. Поставлені абсолютно всі і це не голі слова, бо неодноразово, знаючи бажання своїх сусідів, замічали що проходили в раду люди не за тими інтересами, а ті хто більше всіх рекламувався.
Батько Показати IP 27 Лютого 2017 12:59
Через свавілля чиновників та депутатів страждають діти. Уже все за батьківські кошти: із податків - зарплата, з благодійних внесків (кошти батьків) - ремонти а тепер і харчування. Цікаво яким чином УО має повернути кошти до благодійного фонду.БАРДАК
Миколайович Показати IP 27 Лютого 2017 13:04
Низько ховатися за спинами дітей та батьків. Добре видно звідки стирчать вуха. Як було насправді подивіться в Ютубі:https://youtu.be/Kx0lTvAXDP4
Саакашвілі Показати IP 27 Лютого 2017 13:07
Наробили ділов усі а звинуватили одну людину))) Це по нашому - по українські. В мене питання- а чому Вусенко сиділа одна в призидії? Як був Романюк то місця вільного там не бу ло.
Сракашвілі по нашому до Саакашвілі Показати IP 27 Лютого 2017 13:29
По вашому - по заср*нські.
Петро Показати IP 27 Лютого 2017 13:49
Повна нісенітниця! За несвоєчасно проведений тендер треба шкуру здерти з начальника управління освіти Гребенюка, заступника міського голови, напевно, Киці, і покійного Романюка. Які на початку січня собі я.... чесали!!!
Шоу маст гоу он Показати IP 27 Лютого 2017 13:58
Хто вср*вся? - Невістка.
лучанка Показати IP 27 Лютого 2017 15:45
якщо вже так сталося що купують хліб за батьківські кошти . то найкращим рішенням таких проблем було б щоб закупівлею всіх продуктів займався фонд розвитку садочка а не міська рада. о тоді б діти дійсно харчувалися б прекрасно.
Іван Показати IP 27 Лютого 2017 16:50
Ну і цирк)))) Причина що сесія не відбулася. Та якби і була..їхні діти більшісь депутанів давно за кордоном навчаються. А ще у всіх питаннях фінансових вирішує Єлова...вона бухгалтер і не більше....
І що далі Показати IP 27 Лютого 2017 22:46
Тільки одні коменти шумлять і явно не на користь Вусенко, а от у міськраді тішина видно, то казала що наради по два рази на тиждень робити буде, а от за сьогодні тільки одне рішення видавили і то не вона, про виконком аж на 15 березня!!! Тепер вже раз на 3 тижні а сесія взагалі буде в тому дурдомі, чи вони обкурились, чи ще переговори в колуарах ведуться. Ганьба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus