USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через іграшку дитина потрапила до реанімації. ФОТО

23 Грудня 2011 10:28
У Луцьку ледь не загинув 2-річний Костянтин Бирзул, який лизнув іграшкового їжака. Лікарі з реанімації врятували дитину.
Про це пише Gazeta.UA.

За словами мами хлопчика Тетяни Бирзул, іграшкового їжачка їм подарували. «Його на базарі купили. Такий веселий їжачок, на батарейках, співає. Зовні – з якогось силікону. Мити милом всю іграшку я не ризикнула, але мильним розчином протерла. Бо у малого зубки різалися, все у рота тягнув», - розповіла жінка.

Хлопчик почав гратися. За кілька годин отруївся. Блював.

Отож дитину хутко відвезли до лікарні, де діагностували гостре отруєння.

«Ніхто не міг зрозуміти, від чого. Лікарі думали, я його чимось нагодувала. А потім чоловік лизнув того їжачка, а він такий гіркий, зі специфічним присмаком. Усі були у шоці. Хотіла віднести їжачка на експертизу, але процедура занадто дорога і потім все одно нікому нічого не докажеш. На базарі не дають ні чека, ні гарантії. Зараз перед купівлею іграшок сама кожну облизую. Навіть у дорогих спеціалізованих магазинах. Вісім із 10 мають такий самий присмак», - бідкається Тетяна Бирзул.

Кожна друга дитяча іграшка в Україні — неякісна, не відповідає нормативним документам. Більшість іграшок мають у складі отруйні речовини, які можуть спричинити алергію чи отруєння. Такі результати досліджень підприємства «Укрметртестстандарт». Спеціалісти перевіряли іграшки у червні 2011 року.

Інженер лабораторії «Укрметртестстандарту» Cергій Іванюта зазначив: «Ми брали різні іграшки — від найдешевших до найдорожчих. Дослідження вражали. Всередині м'яких іграшок знаходили пісок, небезпечний технічний поролон, обрізки панчох, якесь дрантя. Виробники пхають у них все, що є під рукою. З тканинних іграшок виходив формальдегід – отруйний токсичний газ».
Як виявляється, якість іграшки не залежить від ціни. Роксолана Цірук з «Укрметртестстандарту» зазначила: «Ми купували вироби дорогих, розкручених брендів. Вони виявлялися підробками, так само небезпечними для життя дітей».
Уникнути неякісних іграшок українці не можуть. Хоча фахівці перевіряють, виявляють небезпечні іграшки, але через декілька вони знову з’являються на полицях крамниць. Тому батькам радять не купувати іграшки з яскравим забарвленням і різким запахом. Адже цього не можна досягнути із використанням натуральних барвників. Тому фахівці рекомендують брати насамперед іграшки вітчизняного виробництва.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Vitaliy Показати IP 23 Грудня 2011 11:11
А де фото?????
Остап Показати IP 23 Грудня 2011 11:17
Теж маємо такого їжачка.. мабуть не доживе до завтра... Найкраще дитині гратися деревяними саморобними іграшками і читати книжечки.
Злий, але справедливий Показати IP 23 Грудня 2011 12:56
Митників, перевіряючих «Укрметртестстандарту» та інших "дійових осіб", які пропускають в Україну ті вироби "Бо-Гу-Янг Кідз" треба палити як ведмедиків на фотці, да так, щоб інші коллллеги боялись, що з них теж буде виходити формальдегід – отруйний токсичний газ. Самі ж купують тих самих іжачків, коли ідуть до кума!!!!
я Показати IP 23 Грудня 2011 16:00
до Злого, але справедливогоне купують, а беруть зі складу де знаходяться побори і конфіскат. Так правильніше буде
Мда Показати IP 23 Грудня 2011 18:03
А хтось знає виробника вітчизняного, іграшки якого пікають, крутяться?
Я з Луцька. Показати IP 26 Грудня 2011 13:30
Добре, що дитину врятували. Це жах якийсь.
DarkGlamuR Показати IP 3 Січня 2012 12:53
Китай

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus