USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через хабарників першими каратимуть міліцейське начальство

10 Червня 2010 16:40
Міністерство внутрішніх справ підвищує відповідальність керівників тих співробітників міліції, яких зловили на хабарництві.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Міністр Анатолій Могильов заявив про покарання міліцейських чинів під час телефонної лінії в газеті «Комсомольська правда в Україні».

«Начальник відповідає за підлеглого і буде звільнений», - лаконічно відказав міністр.

Затим Могильов пояснив: якщо якийсь співробітник міліції притягнутий до кримінальної відповідальності, то прямий його начальник звільняється з посади.

Крім того, він заявив: для того, щоб мінімізувати побори співробітників Державтоінспекції, необхідна обопільна відповідальність із боку співробітників міліції та водіїв.

«Боротьба з цим повинна полягати в тім, що потрібно підвищувати відповідальність самих співробітників міліції і підвищувати правосвідомість наших громадян, у цій ситуації повинна бути обопільна відповідальність», - сказав він.

Говорячи про хабарництво серед співробітників ДАІ, Могильов підкреслив, що в цьому контексті необхідно проводити профілактичну роботу з населенням. Мовляв, «давати гроші - це теж злочин».

Міністр запевняє, що в співробітників Державтоінспекції немає планів зі складання протоколів.

«Планів працівникам ДАІ в даний момент ніхто не ставить. Основний критерій це чисельність ДТП, загиблих і потерпілих під час ДТП», - сказав він.

Могильов також визнав, що розкрадання бюджетних коштів у системі Державтоінспекції є дуже великою проблемою.

Він відзначив, що оплата послуг які надає ДАІ: реєстрація автомобіля, одержання прав, - йде в деяких випадках не в бюджет, а ці гроші привласнюються.

За словами Могильова, це стосується нелегальної реєстрації контрабандних автомобілів, а також проходження техогляду автомобілів.

Такі факти виявлені в трьох областях: Чернігівській, Львівській і Одеській.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus