USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Червоний коридор для ургентних хворих, зелений – для планових»: у Луцькій міській лікарні нове приймальне відділення

16 Квітня 2021 18:09
Підходить до завершення будівництво нового приймального відділення у Луцькій міській клінічній лікарні. Воно матиме рецепцію, сучасні діагностувальний та лабораторний центри, а також два окремих коридори для планових та ургентних хворих.

Про це 16 квітня під час щотижневого звіту повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, приймальне відділення було найбільш вразливим місцем міської лікарні. Адже у медзакладі – 600 ліжкомісць, а маленьке приймальне відділення було тісним та незручним для такої кількості пацієнтів.

Зі слів міського очільника, у «старому» приймальному відділенні не було зручностей ні для людей, яких госпіталізовують, ні для тих, хто їх очікує.

«Це буде абсолютно нове приймальне відділення із рецепцією, де люди, яких будуть госпіталізовувати, зможуть отримати всю необхідну інформацію про те, куди їм іти, до якого лікаря, і як необхідно далі діяти. Буде два коридори. Червоний буде для людей, які госпіталізуються з невідкладними станами, зелений – для людей, які йдуть на планову госпіталізацію. Облаштують окремий вхід для людей з інфекційними захворюваннями», - розповів мер.

Та додав, що на базі оновленого приймального відділення функціонуватиме потужний діагностичний комплекс: рентген-апарат, магнітно-резонансний томограф, УЗД, колоноскоп, лабораторний комплекс і багато іншого.

На реконструкцію нового приймального відділення виділили 9,5 мільйона із державного бюджету і понад 20 мільйонів з міського.

«Переконаний, що початок роботи цього відділення значно покращить зручність для пацієнтів, які перебувають у закладі, та для лікарів», - резюмував міський голова.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus