USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Честь медичної професії: на Волині визначилися з кандидатами на «Орден Святого Пантелеймона»

1 Квітня 2024 15:53
1 квітня в обласному управлінні охорони здоров’я у Луцьку відбулося чергове засідання Регіональної ради Відзнаки за професіоналізм і милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Йшлося про обрання кандидатів на присудження відзнаки за самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором серед цивільних та військових медиків.

Нагадаємо, на минулому засіданні 19 березня члени Регіональної ради відібрали кандидатів серед цивільних і військових медиків, кандидатури яких були подані на розгляд.

Читати ще: За професіоналізм і милосердя: на Волині відзначатимуть кращих медиків

Як наголосила координаторка Регіональної ради, очільниця Волинського об’єднання захисту дитинства і материнства, депутатка і голова медичної комісії Волиньради Ірина Горавська, кандидати повинні відповідати чотирьом важливим критеріям: духовність і порядність, гуманність і милосердя, проактивність та ініціативність, професійний і особистий розвиток.
Голосування відбувалося у закритому режимі, однак члени Регіональної ради виявилися однодумцями.

З семи кандидатів поміж цивільних медиків члени Регіональної ради майже одноголосно обрали Івана Бобрика – нейрохірурга, завідувача нейрохірургічного відділення Волинської обласної клінічної лікарні.

«Іван Степанович – не тільки професіонал високого гатунку, це Людина з великої літери. І він як ніхто гідний представляти Волинь, – відзначив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОВА Юрій Легкодух. – Єдине місце, де можна знайти Івана Степановича, якщо він не у відпустці, це операційна або відділення. Дуже достойна кандидатура, його знають і шанують не лише на Волині, а й в усій Україні».

Читати ще: «Інсульту легше запобігти, ніж його лікувати», – волинський нейрохірург Іван Бобрик

А от з п’яти кандидатів серед військових медиків одноосібним лідером голосування став Олександр Солобчук – начальник служби охорони здоров’я (начмед бойової бригади) 15-го мобільного прикордонного загону, лікар фізичної та реабілітаційної медицини луцького Медичного центру реабілітації учасників бойових дій.

Як зауважила Ірина Горавська, нині Олександр Олександрович саме перебуває на передовій.

Читати ще: «Зберігайте здоровий глузд і спокій», – луцький реабілітолог

«Якби була змога відзначити усіх наших військових медиків, то нагороджувати варто кожного. Велика шана їм усім», – додав Юрій Легкодух.
«Сьогоднішнє засідання Регіональної ради і одностайність в ухваленні рішень – свідчення того, що у нас в медицині є беззаперечні лідери, яких всі знають і поважають. Ці люди – наша гордість», – акцентувала координаторка ради.

Як повідомила насамкінець очільниця Волинського медичного інституту Тетяна Пастрик, у травні в Луцьку відбудеться ІІ Міжнародна науково-практична конференція лікарів та медсестринства, головними темами якої стануть трансформації в умовах війни і поствоєнне відновлення.

«Ми готуємо дуже потужний захід, залучаємо багато науковців, практикуючих лікарів. І я думаю, що цього разу приїде дуже багато поважних гостей, адже заявок чимало. Будемо розглядати актуальні теми, проблеми. Тому принагідно запрошую медичну спільноту», – зазначила вона.

«Принагідно під час такої потужної медичної події ми зробимо велику презентацію нашої волинської Регіональної ради», – зауважила Ірина Горавська.
Ірина КАЧАН
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus