USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому лучанам довелося більше платити за воду

27 Березня 2018 15:45
КП «Луцькводоканал» повідомляє про збільшення вартості послуг на водопостачання.

Неприємний сюрприз отримали лучани цього місяця. Споживачам, які не мають лічильників води, довелося сплатити за грудень в рази більші суми ніж у попередні місяці. Одразу почали ширитися чутки про збільшення тарифів.

Журналісти ТК «Аверс» виявили, що люди переплачують через своїх сусідів, які подають неправильні показники лічильників або платять не в повному обсязі – деталі у сюжеті.
Ставити чи не ставити лічильник? Дискусії на цю тему серед громадян тривають і зараз. Одні кажуть, що встановивши засіб обліку, можна зекономити на використанні води контролюючи об’єми споживання. Інші стверджують, що лічильники невиправдано дорогі і їх обслуговування також влітатиме у копієчку, тому ставити їх не вигідно.

Як би там не було, але як стверджують у «Луцькводоканалі», серед тих, хто вирішив економити і поставив лічильник на воду є такі, що заощаджують ще й на тому, що сплачують за не повний обсяг використаної води. За старим законодавством, споживачам дозволено самим визначати, за яку кількість води платити. Це могла бути половина від використаних об’ємів, третина і так далі. А через таких недобросовісних абонентів страждають інші люди.

«Якщо встановлений загальнобудинковий лічильник, то споживачі, які не мають лічильників, сплачують не за нормою, а різницю між загальнобудинковим лічильником мінус усе споживання по квартирних лічильниках, цей обсяг є доволі великий і тут треба говорити про недобросовісність окремих споживачів, маніпулювання показниками», - каже перший заступник директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Так і виходить, що одна квартира не оплатила по лічильнику якийсь об’єм використаної води, інший мешканець будинку подав неправильні показники, а тут ще й самі лічильники мають похибку в обліку і в місяць назбирується 50 – 70 кубометрів води, за які доводиться платити людям, які не встановили у себе в квартирі лічильники. Щоб уникнути таких неприємних ексцесів надалі у законодавстві зробили деякі зміни, згідно яких громадяни зобов’язані сплачувати згідно показників лічильників у повному обсязі протягом календарного місяця.

Щодо лучан, які отримали платіжки із великими сумами за спожиту воду, то у «Луцькводоканалі» кажуть, що таких не багато – до тисячі абонентів з 85 тисяч, які обслуговує комунальне підприємство. Їм буде проведено перерахунок вартості послуг з водопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
wassa Показати IP 27 Березня 2018 16:12
"Щоб уникнути таких неприємних ексцесів надалі у законодавстві зробили деякі зміни, згідно яких громадяни зобов’язані сплачувати згідно показників лічильників у повному обсязі протягом календарного місяця".... спасіба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus