USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому «Луцьктепло» більше не орендує автівки у компаній, пов`язаних з «Континіумом»

24 Січня 2017 12:11
Державно-комунальне підприємство «Луцьктепло» чотири роки орендувало у фірм, які пов`язують із групою «Континіум», шість автомобілів за понад 200 тисяч гривень. Автівкою цього ж підприємства безкоштовно користується уже не перший рік і міський голова Луцька Микола Романюк, пише Юрій Горбач для порталу «Четверта влада».

ДКП «Луцьктепло» надало на запит видання список автівок, які орендувало у 2012-2016 роках.

Так, наприкінці грудня 2015 року журналісти звернулися із запитом до ДКП «Луцьктепло» стосовно того, які автомобілі, у кого і за скільки орендувало підприємство у 2012-2015 роках та для яких потреб.

Приводом до цього став скандал навколо підприємства, який розгорнувся у 2015 році, та інформація тодішнього депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова про те, що підприємство, яке перебуває на межі банкрутства, орендує елітні автомобілі. На той момент підприємство заборгувало «Нафтогазу» за природній газ понад 20 мільйонів гривень.

Підприємство під керівництвом попереднього директора Юрія Паращія тривалий час відмовлялося надавати інформацію про транспортні засоби, які орендує. І лише після скарги до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини і зміни керівництва цю інформацію вдалося отримати.

Отож, протягом 2012-2015 років ДКП «Луцьктепло» орендувало 13 автомобілів. За цей період підприємство сплатило за них 237,5 тисяч гривень орендної плати.
П’ять із орендованих автомобілів належить ТОВ «Бріс» ЛТД. Це, зокрема, «Daewoo Lanos», «Chevrolet Aveo», «Chevrolet Lacetti», «Skoda Superb Elegance» та «ВАЗ 21093».

За оренду п’яти авто це підприємство отримало 202,1 тисячі гривень.

ТОВ «Бріс» ЛТД стало відомим у Луцьку, коли з`явилася інформація, що ця фірма безкоштовно віддала в користування виконавчому комітету Луцької міської ради автомобіль «Hyundai Sonata» 2012 року випуску. Цим авто для службових поїздок користується міський голова Луцька Микола Романюк. Договір про безоплатне користування уклали в лютому 2014 року і вже двічі його продовжували.

Саме підприємство пов’язують із групою «Континіум», якою володіють народний депутат Степан Івахів, бізнесмени Сергій Лагур та Петро Димінський.

Серед засновників компанії «Бріс» ЛТД – ТОВ «Спецпроект-стандарт» та фізичні особи Артем Запотоцький і Юлія Оніщенко. Артем Запотоцький тривалий час працює юристом в ТОВ «Континіум» і на минулих місцевих виборах був обраним депутатом Луцької міської ради від БПП «Солідарність». Зараз про свій зв`язок із ТОВ «Бріс» ЛТД депутат Луцькради Артем Запотоцький говорить неохоче, запевняє, що частку в підприємстві отримав після того, як фірма уклала договори з муніципалітетом та «Луцьктепло».

Крім того, цій фірмі, судячи з електронної декларації, віддає в оренду майно дружина нардепа Степана Івахіва Світлана, а сама сім’я нардепа користується автівками «Land Rover Range Rover» та «BMW 750LI», що належать ТОВ «Бріс» ЛТД.

СП «Західна нафтова група», у якого ДКП «Луцьктепло» орендувало «ВАЗ 31093», також належить до групи «Континіум». «Західна нафтова група» отримала за оренду авто від «Луцьктепла» 3,4 тисячі гривень. Серед засновників «Західної нафтової групи» значиться ряд підприємств, серед яких і те ж таки ТОВ «Спецпроект-стандарт».

Згідно з електронною декларацією нардепа Степана Івахіва, він володіє 49% корпоративних прав СП «Західна нафтова група» і є одним із бенефіціарних власників компанії, а його сім’я і сама користується автівкою, яка належить цій фірмі.

Решту сім автомобілів ДКП «Луцьктепло» орендувало у фізичних осіб. Частина з них – самі працівники підприємства.

Так, Сергій Котович, Тетяна Казачек та Артур Василевський кілька років працювали заступниками директора ДКП «Луцьктепло». Останній ще й був депутатом Луцької міської ради. Олександр Киричук – з 2011 до початку 2015 року був директором ДКП «Луцьктепло».

Як повідомляло раніше Інформаційне агентство Волинські Новини, «Луцьктепло» орендувало автомобілі своїх посадовців за символічну 1 гривню на місяць. Згідно інформації, яку надало підприємство, за їхню оренду нічого не платили. Платило підприємство по 800 гривень на місяць лише за оренду автомобіля «BMW X5» своєму директору Олександру Киричуку.

Обох колишніх директорів ДКП «Луцьктепло» Олександра Киричука та Юрія Паращія пов`язують із групою «Континіум», бо обидва по кілька років відпрацювали у її компаніях.

Не платило підприємство і за оренду автомобіля «Fiat Grande Pundo», яке орендувало в Івана Кардаша. Проте заплатило 11,2 тисячі гривень за оренду «Dodge Nitro», яке орендували, очевидно, в його родички Людмили Кардаш.

«Вказані транспортні засоби використовувалися в межах виробничої необхідності для службових відряджень та поїздок по місту посадових осіб та інших працівників ДКП «Луцьктепло», перевезення пасажирів – працівників ДКП «Луцьктепло», а також для перевезення дрібних вантажів», – пояснили в «Луцьктеплі».

У лютому 2016 року тодішнього директора ДКП «Луцьктепло» Юрія Паращія звільнили і виконувачем обов`язків, а згодом і повноправним директором, стала його заступник Валентина Малютіна. Вже за її підписом «Четверта влада» отримала листа, в якому повідомили, що минулого року, тобто після зміни менеджменту, ДКП «Луцьктепло» не орендувало і не отримувало в користування будь-які автомобілі, в тому числі і від компаній «Континіуму».
Журналісти спробували поспілкуватися із директором ТОВ «Бріс» ЛТД Миколою Савчуком, щоб з`ясувати, чому саме з цим підприємством співпрацює Луцька міська рада, співпрацювало ДКП «Луцьктепло» та, можливо, якісь інші комунальні підприємства, та чому для міського голови Луцька автомобіль в користування надали безкоштовно, а для комунального підприємства – платно. Однак, в компанії відмовилися спілкуватися на цю тему.

Спочатку директор фірми Микола Савчук сказав, що йому незручно спілкуватися телефоном і попросив перетелефонувати пізніше. Однак, пізніше секретарка повідомила, що Микола Савчук не хоче надавати коментарів.

Депутат Луцькради Артем Запотоцький, який є одим із засновників ТОВ «Бріс» ЛТД, теж зазначив, що йому немає що сказати із цієї теми для лучан.

Заступник міського голови Луцька, керуючий справами виконкому Юрій Вербич також уникає питань про авто «Hyundai Sonata», посилаючись на зайнятість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
котельня Карбишева Показати IP 24 Січня 2017 13:07
Зато мене любить цінує поважає і т.д......
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 13:08
Так директор "Луцьктепла" орендував авто своєї тещі
Пп Показати IP 24 Січня 2017 13:44
А колишній зам Дмитрик орендував авто у тещі і тестя!!!
Дідо Показати IP 24 Січня 2017 15:50
Далі платіть за тепло і гарячу воду хай вони живуть ще краще!!! А всім ставлять приклад як бідна бабця платить за тепло щоб 'вони' краще відмивали і жели.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus