USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Луцьктепло» хоче більше заробляти на оренді

20 Квітня 2015 14:44
Отримувати 100% плати за оренду будівель комунального майна, що перебувають на балансі підприємства замість встановлених 30% хочуть в ДКП «Луцьктепло».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації 20 квітня. Депутати обговорили проект змін до рішення міськради «Про врегулювання оренди нерухомого майна територіальної громади міста Луцька».

Так, пропонувалося додати до рішення пункт про те, що кошти отримані від оренди нерухомого майна комунальної власності (будівель, споруд, окремих приміщень чи їх частин), балансоутримувачами яких є Луцьке підприємство електротранспорту, КП «Луцькводоканал» або Державне комунальне підприємство «Луцьктепло», надходять на відповідний рахунок балансоутримувача в розмірі 100 % фактичних надходжень орендної плати, які використовуються у встановленому порядку для здійснення господарської діяльності підприємства.

Наразі підприємства отримують 30% надходжень від орендної плати.

Як зауважив член комісії, виконувач обов’язків директора ДКП «Луцьктепло» Артур Василевський, є два об’єкти, передані на баланс ДКП «Луцьктепло» - на вулиці Червоного Хреста, 16 та по проспекту Соборності, 11а, приміщення у яких орендують переважно громадські організації, які сплачують за оренду 1 гривню. З його слів, підприємство не може утримувати вказані приміщення за власні кошти. Відтак, він пропонував підтримати зміни до проекту рішення. Депутат повідомив, що наразі щомісяця підприємство з 30 тисяч гривень орендної плати залишає у себе 12-13 тисяч, перераховуючи решту коштів до міського бюджету. До того ж, орендарі приміщень по проспекту Соборності за власний кошт зробили ремонт покрівлі, а цього року прийняли рішення зарахування коштів, які вони витратили на ремонт у рахунок орендної плати.

Зі слів начальника відділу управління майном міської комунальної власності Алли Грабко, ДКП «Луцьктепло» має заборгованість із повернення орендної плати у сумі 256 гривень. Вона визнала, що серед приміщень на вулиці Червоного Хреста, 16 практично немає приміщень, що приносили б доходи «Луцьктеплу», адже орендарі сплачують по 1 гривні. Натомість, по проспекту Соборності, 11а, практично немає пільговиків серед орендарів. Ремонт даху, який здійснили орендарі, відповідає 7 місяцям орендної плати.

Алла Грабко зауважила, що у змінах до проекту рішення йдеться не лише про ДКП «Луцьктепло», а й про інші комунальні підприємства. Відтак, прийняття цих змін спричинить те, що 70% орендної плати до міського бюджету сплачуватимуть лише ЖКП та управління міськради. Таким чином, бюджет не буде чим наповнювати.

Своєю чергою, заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що заперечує проти подібних змін, адже це створить серйозний прецедент для інших КП, до того ж, на його думку, сума, яку зможе отримати «Луцьктепло», не є для бюджету підприємства стратегічною. Він нагадав, що у вказані будівлі підприємство взагалі не вкладало власних коштів. До того ж, заступник мера відзначив, що ДКП «Луцьктепло» отримує значні надходження від здачі в оренду місць розташування вишок мобільного зв’язку. Відтак, доцільності ухвалювати це рішення він не бачить, а радить підприємству налагодити відносини з орендарями щодо спільного утримання приміщень. Так, договори на утримання будинку та прибудинкової території та вивіз сміття тощо не укладені за вказаними адресами.

Артур Василевський пропонував передати об’єкти на баланс відділу комунального майна або іншого комунального підприємства. На це Тарас Яковлев зауважив, що відділ не зможе утримувати будинки, адже для цього потрібен додатковий персонал. Він пропонував в обох будівлях обслуговуючі кооперативи між орендарями і зобов’язати кооперативи утримувати будівлі.

У підсумку, члени комісії вирішили зняти питання із розгляду під час найближчої сесії міськради, а відповідний проект рішення підготувати на наступну сесію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Каспер Показати IP 20 Квітня 2015 16:02
Так де ж новий директор?Вже квітень закінчується, мобілізовані повернулись, а його немає!
зебест Показати IP 20 Квітня 2015 16:15
Луцьктепло знову включило опалення будинків....батареї ледь теплі, а сумму за опалення, слід розуміти, збираються знімати з лучан по повній з урахуванням нових тарифів. І чихати з їхнього керівництва хтось хотів, щоб щось пояснити людям...
Знаючий Показати IP 20 Квітня 2015 16:55
Не переживайте, призначать нового директора. В.О. директора теж непогано працює. А тепло включили, бо надворі холодно. Не переживайте, незабаром виключать опалення. За рішенням Уряду, квітень належить до опалювального період і ми всеодно платитимемо за опалення. Платитимемо за опалення і в літній період ми. Так що не робіть шуму.
Знаюча до Знаючий Показати IP 20 Квітня 2015 19:05
Хочу подякувати В.О. директора за змістовне розяснення і високу оцінку своєї роботи.
спостерігач Показати IP 21 Квітня 2015 07:33
Очевидно, що Єрему влаштовує цей в.о., інакше вже б давно знайшли "кращу" кандидатуру. Коли вже хтось реально зацікавиться питанням роботи котельні на Карбишева. НІКОГО не турбує те, що тзов виготовляє тепла з "переробленої" кількості газу, яка свідчить про ккд котлів більше 100 процентів???? Може невипадково, що в договорі про переробку газу прописано преміювання тзов за менше аніж норма спалювання газу, от і товариство спільно з службою обліку Волиньгазу постаралися і винайшли котли ккд яких більше 100%...
Анонім до спостерігач Показати IP 21 Квітня 2015 12:17
Ви праві на всі 100%. Ніхто переглядати договір з Карбишева не збирається, бо влаштовує це всіх: і єрємєєвих. романюків. василєвськіх, стасючок та інших сучок, хто в долі. Напевно, до жовтня нічого не зміниться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus