USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

Чому «Луцьктепло» «ходить» по судах

15 Грудня 2014 17:25
За останні чотири роки Державне комунальне підприємство «Луцьктепло» зверталося в суди більше 5 тисяч разів, аби стягнути зі споживачів гроші. Втім, як показала судова практика, тут є і «надумані» борги.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що «Луцьктепло» «розкручує» містян на гроші й погрожує судами. Йшлося про те, що комунальники придумали схему, згідно з якою з одного лучанина «здирають» більше 2-х тисяч гривень. Жертвою такої оборудки міг стати кожен, хто мав у квартирі лічильник на гарячу воду. Втім, пенсіонеру Леонтію Рудчику таки вдалося в суді відстояти своє право й не сплачувати комунальникам «надуманий» борг за прострочення терміну повірки лічильника на гарячу воду.

Як повідомили в ДКП «Луцьктепло» у відповіді на інформаційний запит, підприємство подало в суд більше 5 тисяч заяв про видачу судового наказу та позовних заяв про стягнення боргу за послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води з боржників-фізичних осіб.

Втім, скільки з цих звернень до суду стосувалися саме боргу через прострочення міжвідомчого інтервалу засобів обліку води, де одну із справ програли, – не повідомили. Мотивували це тим, що такого обліку не ведуть.

Нагадаємо, нещодавно державне комунальне підприємство «Луцьктепло» підписало контракти на отримання 10 мільйонів євро кредиту і 4 мільйони євро грантових коштів для модернізації системи централізованого теплопостачання у місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2014 20:29
Вони не тільки до суду подають, а й шантажують городян і погрожують їм. Який керівник - такі і методи діяльності підлеглих. Раніше позивалися з боржниками в яких нічого здерти. А тепер придумали схему нараховувати за просрочені лічильники, бо ті люди по лічильниках справно платять. Без попередження, за час серпень-жовтень, коли вода не подавалася виставили нарахування по прописці. Не говорю вже про температуру гарячої води - вона ледь тепла, менше 40 градусів, миєшся, то холодною не розводиш. А поставити європейський лічильник, де нарахування йде, коли вода відповідає нормі- зась, не положено. Бо тоді керовнікам не буде, що красти! Вже здається в суді доведено, що провірку лічильників повинно робит луцьктепло, як надавач послуг. Та коли це буде і як цього монополіста перемогти.
Інкогніто до Лучанин Показати IP 17 Грудня 2014 10:45
Повірку робить повірочна дільниця ДКП "Луцьктепло" , яка знаходиться на пр.Молоді 10а , але оплачувати повірку лічильника повинен споживач , ні в яких правилах не пише , що підприємство повинне оплачувати повірку , а написано , що матеріальні витрати сплачує споживач!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
cпостережливий Показати IP 16 Грудня 2014 11:55
в тарифі закладено кошти на амортизацію обладнання-там знаходяться і лічильники.Нехай не включають дурку--скоро будемо платити за повірку вагги в магзині.скільки можна знущатись з народа
Лучанин до інкогніто Показати IP 17 Грудня 2014 12:45
Ви за провірку електролічильника також платите? Судом доведено, що провірку повинно здійснювати підприємство, що надає послуги.
Вася сантехнік Показати IP 21 Грудня 2014 15:32
Цікаво те, що повіряються за рахунок підприємства лічильники, які поставлені на облік не пізніше 2011р. Але і ці лічильники повіряти підприємство НЕ ПОСПІШАЄ!!!! А штрафні санкції за лічильники, випущені до2011р виставляють на УРА! Слава Україні! Казачек Слава!
знаючий до лучанина Показати IP 24 Грудня 2014 21:17
звичайно ми платитимо за метрологічну повірку і електролічильника, і газового лічильника, бо в структурі тарифу на е/енергію і газ закладені витрати на їх повірку. Інакше кажучи, у складі вартості 1 кВт електроенергії або м. куб. газу ми додатково сплачуємо якийсь відсоток, який йде на демонтаж, повірку і монтаж лічильників. А вже за ці кошти підприємство - постачальник здійснює ці роботи. А ви шо думали - шо це халява? Наївний. І в тариф Луцьктепла на гарячу воду з серпня цього року включено витрати на повірку лічильників гарводи (крім витрат на ремонт). Тому Луцьктепло зараз теж робить повірку, але все одно це за кошти споживачів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus