USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Обігрівати й економити: плани міської влади

23 Жовтня 2014 08:00
Міністр фінансів України Олександр Шлапак учора, 22 жовтня пообіцяв Луцькому міському голові сприяти у вирішенні важливих питань щодо забезпечення міста теплом.

Уже завтра, 24 жовтня, у Луцьку планується підписання кредитних договорів з ЄБРР стосовно проекту модернізації системи теплопостачання Луцька.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Як йдеться у повідомленні, 22 жовтня Луцький міський голова Микола Романюк, перебуваючи у відрядженні в Києві, зустрівся з Міністром фінансів України Олександром Шлапаком, щоб обговорити питання отримання дозволу Міністерства фінансів Луцькій міській раді для надання гарантії Європейському банку реконструкції та розвитку у сплаті кредиту по проекту модернізації системи теплопостачання Луцька.

Міністр фінансів запевнив у повній підтримці та дав доручення оперативно підготувати відповідні проекти рішення Мінфіну та постанови Кабінету Міністрів.

У п’ятницю, 24 жовтня цього року у Луцьку планується підписання кредитних договорів з ЄБРР, які стосуються реалізації названого проекту. Кредит становитиме 10 мільйонів євро, з яких: 7 мільйонів - це кошти ЄБРР, а три - з Фонду Чистих Технологій. Додатково 4 мільйони євро - це грантові кошти. Термін кредитування становить 13 років. Термін окупності даного проекту становить сім років.

Проект передбачає встановлення індивідуальних теплових пунктів у 200 луцьких багатоповерхівках. В мікрорайоні ЛПЗ плануються встановлення котла на альтернативному паливі потужністю 2,5 МВт. Також здійснять заміну застарілих котлів, реконструкцію котелень та центральних теплових пунктів, а також заміну теплових мереж. В результаті реалізації проекту модернізації системи теплопостачання Луцька вдасться зекономити приблизно 14 мільйонів метрів кубічних газу. Економія електроенергії складе близько 3 Гвт/год. Крім того, буде зменшення споживання води.

Окрім цього, Луцький міський голова Микола Романюк поінформував Міністра фінансів про ситуацію на Луцькому підприємстві електротранспорту. Зокрема, повідомив, що у зв'язку зі збільшенням кількості тролейбусів у місті, збільшилася й кількість перевезених пасажирів пільгових категорій.

Тож міський голова звернувся до Міністра фінансів Олександра Шлапака з проханням — вишукати можливість виділення додаткових коштів з Державного бюджету на компенсацію за пільгові перевезення пасажирів з метою виплати заробітної плати працівникам підприємства та сплати боргів за податковим зобов'язаннями минулих років. Міністр фінансів дав доручення детально вивчити це питання для прийняття подальшого рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
тамара Показати IP 23 Жовтня 2014 09:42
Коли включать тепло і гарячу воду? хоча б у дитсадках , школах, лікарнях.... може хтось сказати.....
Имя до тамара Показати IP 23 Жовтня 2014 10:08
Все зависит от результатов выборов.
Джулія Показати IP 23 Жовтня 2014 10:09
Вау, супер! От тільки чому не можна було оновити все вищеперелічене ДО опалювального сезону??
Anonymous Показати IP 23 Жовтня 2014 13:12
Су*и в включите тепло и гарячую воду !!!!!! вот это вы называете европой ??? без воды и без тепла ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus