USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому Лисичанськ стратегічне місто і окупанти намагаються його зруйнувати

6 Червня 2022 12:09
Російські війська цілеспрямовано руйнують місто Лисичанськ в Сєвєродонецькому районі Луганської області, обстрілюючи житлові будинки та центр гуманітарної допомоги населенню.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, чому це місто стратегічно важливе і чому окупанти намагаються його зруйнувати, передає ТСН.

«Лисичанськ розташований, так би мовити, вгорі, тобто це така стратегічна висота і звідти буде набагато легше захищатись, тримати можна набагато довше і продуктивніше лінію оборони і тому росіяни зараз зосередили величезну частину обстрілів саме на Лисичанську. Вони руйнують не лише військові об’єкти, як вони кажуть, вони руйнують все», – сказав він в ефірі телемарафону.

Гайдай зазначив, що росіяни повністю руйнують житлові будинки у місті, а також обстріляли центр гуманітарної допомоги населенню.

«Вони позавчора просто розстріляли будинок, де був гуманітарний штаб, де люди чітко знали, що там можна домовитися за евакуацію, що є якийсь зв’язок, що є можливість взяти гуманітарні набори, воду, або якісь ліки. І от вони просто гатили туди дуже довго. Більше 30 прильотів ми нарахували і по фото і відеоматеріалах можна подивитися, що залишилося від цієї будівлі», – повідомив очільник Луганської ОВА.

Як ми писали, на Донецькому напрямку підрозділи агресора здійснюють вогневе ураження позицій наших військ вздовж всієї лінії зіткнення. Ворог завдав ракетно-авіаційних ударів по Слов’янську, Лисичанську та Оріховому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus