USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому не можна платити гроші за полонених

14 Грудня 2014 13:09
Переговорник Юрій Тандіт, який одним із перших почав займатися обміном полонених, не радить намагатись самостійно звільнити з полону близьку людину. Це мають робити винятково спеціалісти, аби не наражати на небезпеку самого полоненого чи його родину.

А от платити за заручників гроші не можна у жодному разі. Про це повідомляє Espreso.tv .

«Ми не можемо людину викупляти. Чому? Тому що, як тільки почнуть давати гроші за наших хлопців, ті люди, які будуть брати ті гроші, будуть спокушатися і будуть просто виловлювати звичайних громадян», розповідає Юрій Тандіт.

Обмін полоненими подекуди перетворюється на такий собі тіньовий невільничий ринок, де шахраї та пройдисвіти намагаються заробити на родичах заручників. Та не тільки з боку бойовиків є охочі збагатитися на відчаї людей. Зокрма, СБУ встановила особу одного з таких шахраїв - ним виявився переселенець із Луганська, який оселився в селі, де мешкала родина зниклого безвісти бійця Олександра Скиби. Шахрай телефонував родичам і пропонував заплатити викуп за бійця, який, нібито, у нього в полоні. Аби «викупити» Олександра, гроші збирали всім селом, оскільки таких коштів у родини не було. Далі - в сюжеті Єгора Воробйова для програми "Репортажі та розслідування".



ЧИТАТИ ЩЕ: РОЗШУК БІЙЦІВ 51 БРИГАДИ. СПИСКИ

Нагадаємо, за станом на 11 грудня в полоні бойовиків перебувають 623 українці. Як повідомлялоІнформаційне агентство Волинські Новини, зі 165 полонених бійців 51 ОМБ за станом на 5 грудня визволили 120. Ще 45 бійців 51 бригади досі перебувають в полоні терористів.

ЧИТАТИ ЩЕ: БОЙОВИКИ ГОТУЮТЬ «ВЕЛИКИЙ ОБМІН» ПОЛОНЕНИМИ - 152 НА 223

Нагадаємо, Центр звільнення полонених також не радить надсилати фото полонених бійців невідомим особам, які по телефону просять родичів це зробити, представляючись представниками організацій, що займаються обміном полонених. Центр звільнення полонених не займався і не займається збором фотографій полонених / безвісти зниклих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus