USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Власні невдачі Саакашвілі хоче приховати за достроковими парламентськими виборами

12 Квітня 2016 10:53
Ультиматум, поставлений головою Одещини Президентові України, означає тільки одне звітувати Саакашвілі немає про що, тому він шукає, як би звинуватити у своїй відставці опонентів і особисто Петра Порошенка.

Екс-президент Грузії вирішив підвищити ставки, сподіваючись на те, що політична криза в країні найближчими днями не вирішиться. Крім того, його заклик до народних депутатів не голосувати за новий уряд - це спроба голосно грюкнути дверима, підклавши перед під ними вибухівку, - пише Ділова столиця.

Що ж насправді сказав Саакашвілі і чого він не договорив. Перше - йому немає про що звітувати ні перед жителями Одеської області, ні перед громадянами країни. Його діяльність на посаді голови області зводилася лише до одного - вибудовування свого особистого іміджу. Заручниками політичної гри Саакашвілі, на жаль, стають усі грузинські реформатори, до більшості з яких у суспільства претензій немає. Чому вони повинні йти услід за ним - не зрозуміло.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОМАНДА СААКАШВІЛІ: НА БАНКОВІЙ ХОЧУТЬ ПОЗБУТИСЯ «ГРУЗИНСЬКОГО ДЕСАНТУ»?

Друге - Саакашвілі намагається зіграти на емоціях: мою команду переслідують, а мера Одеси Геннадія Труханового - ні. Звільнення з Генпрокуратури Давида Сакварелідзе дійсно наробило багато шуму, але, якщо говорити відверто, окрім справи "діамантових прокурорів", гроза грузинських кримінальних авторитетів більше нічим і не запам'ятався. Хоча в Одесі у нього був час довести свою профпридатність. На жаль, склалося враження, що Сакварелідзе приїхав в Україну не стільки для здійснення реформ, скільки з метою попрацювати на імідж Саакашвілі. Що ж до Труханового, чий паспорт громадянина Росії засвітився в Панамагейті, то тут претензії Саакашвілі до одеської СБУ можна вважати правомірними. І, що найгірше, есбеушники своїм головотяпством дали йому прекрасний привід для атак на владу.

Третє - глава Одещини все одно піде. Не зараз, так днів через п'ять. Але йти без скандалу - не в його правилах. Ультиматум Саакашвілі можна розглядати як багатоходову комбінацію: сьогодні він зробив гучні заяви, а завтра, що не виключено, заяви про вихід з коаліції (але не з фракції БПП) напишуть Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Залищук і ще декілька незгодних. Це не поставить хрест на новій коаліції, хіба що трохи зменшить кількість багнетів у більшості.

Четверте - після відходу з посади Саакашвілі, мабуть, має намір активізувати свій антикорупційний рух. Тільки його мішенями буде вже не Арсеній Яценюк і окремі олігархи, а Порошенко, Гройсман, і що не подобаються екс-президентові Грузії міністри. При цьому варто відзначити, що Саакашвілі не бачив програму нового Кабміну і нових міністрів, але вже уряд Гройсмана не підтримує. Просто, як у Булгакова: "А вам, що ж, мої вірші не подобаються? – з цікавістю запитав Іван. - Страшенно не подобаються. – А ви які читали? - Жодних я ваших віршів не читав! – нервово вигукнув відвідувач. - А як же ви говорите? - Ну, що ж тут такого, - відповів гість, - неначе я інших не читав.

П'яте - Саакашвілі і його прибічники дуже сподіваються викликати бурю обурення у західних партнерів України. Зараз почнеться метушня по посольствах з кляузами на президента, парламент, проханнями гнівно відреагувати на заяви глави Одещини. Саакашвілі потрібна реакція на його слова, щоб використати її для подальших піар-ходів. Мовляв, Захід на моїй стороні. Але в даному випадку навряд чи йому варто сподіватися на західних дипломатів. Тому що і у Вашингтоні, і у Брюсселі прекрасно розуміють, що Саакашвілі штовхає країну до дострокових парламентських виборів (а, може, і президентських), що відгукнеться повною катастрофою для нас і втратою впливу на політику в Києві для них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ой-ой Показати IP 12 Квітня 2016 10:58
Нехай їде в Грузію і там наводить порядки, а ми вже українці і без нього розберемось, в нас розумних людей вистачає, навіщо нам ця істеричка.
Саметак Показати IP 12 Квітня 2016 12:12
А я то все думав чого ми самі бідні в Європі ? А то все грузин .... не дає норм нам жити.
Коля Показати IP 12 Квітня 2016 12:54
одна надія на Михеїла. А наш президент ні копієчки в казну а все обшори. А бідний пенсіонер плати і плати за все бо як мер луцька і яковлев його застуник каже перекриють каналізацію. АЗА ЯКІ ШИ-ШИ платити?????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus