USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому в Луцьку завищені витрати на виробництво теплової енергії

25 Вересня 2015 18:18
Понад 165 кілограмів умовного палива на гігакалорію відпущеної теплової електроенергії становить затверджена на Волині норма питомої витрати. Водночас, як стверджують експерти, середньостатистичний показник в Україні становить 125 кілограмів умовного палива на гігакалорію.

Як повідомили у ДКП «Луцьктепло», кількість теплової енергії, виробленої підприємством протягом опалювального сезону 2013-2014 становили 333,3 тисячі гігакалорій, протягом опалювального сезону 2014-2015 – 270,5 тисячі гігакалорій. Норма питомої витрати умовного палива на одну гігакалорію відпущеної теплової енергії (що затверджується на рік), затверджена Волинською облдержадміністрацією, становила 165,53 кілограма умовного палива на гігакалорію у 2014 році та 165,35 – на 2015 рік. Зі слів директора підприємства Юрія Паращія, витрати ДКП «Луцьктепло» є розрахунковими та стандартними, маючи своє обґрунтування.
Своєю чергою, експерти стверджують, що середній показник витрат умовного палива на виробництво гігакалорії теплової енергії становить 125 кілограмів. Серед причин високого споживання палива у Луцьку – застарілі тепломережі зразка 1970-их років, що не були розроблені для економного використання.

Нагадаємо, раніше для підготовки мереж до нового опалювального сезону рішенням Луцької міськради виділили мільйон гривень для ДКП «Луцьктепло». Як зауважували тоді працівники підприємства, це лише третина потрібних коштів.

У травні НАК «Нафтогаз» припинив газопостачання підприємства за шалені борги (понад 57 мільйонів гривень).

Своєю чергою, міська влада провину за припинення газопостачання поклала на лучан, які не сплачують підприємству за спожиті послуги.

За станом на 1 вересня заборгованість підприємств області, що виробляють теплову енергію, за природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становила понад 56 мільйонів гривень (в тому числі, ДКП «Луцьктепло» боргувало 47,3 мільйона).

Як стало відомо сьогодні, НАК «Нафтогаз» заблокував рахунки ДКП «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Вересня 2015 21:56
Споживачів дурять при нарахуванні плати за тепло,потім "заднім чіслом" роблять перерахунки та знов дурять.Тому виникають ніби-то борги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus