USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гаряча вода і опалювальний сезон: Луцьк досі чекає газу

14 Вересня 2015 19:00
На ДКП «Луцьктепло» досі не відновили газопостачання. Попри заяви волинських чиновників, підприємство не врегулювало спір з НАК «Нафтогазом».

Стандартно старт опалювального сезону розпочинається 15 жовтня. Вже середина вересня, до 15 жовтня – місяць, але на підприємство, яке надає тепло в домівки лучан, досі не почали постачати газ.

Нагадаємо, в травні цього року для лучан стала повною несподіванкою відсутність в кранах гарячої води. З’ясувалося, що НАК «Нафтогаз» припинив газопостачання ДКП «Луцьктепло» за шалені борги. Виявилося й те, що в міській раді про це чудово знали, але повідомили про відключення уже пост-фактум. А ось вину за припинення газопостачання поклали на самих лучан, мовляв, містяни боргують підприємству чималі суми, а гарячої води не з’явиться в місті, поки лучани не розрахуються.

КОЛИ БУДЕ ГАРЯЧА ВОДА В ЛУЦЬКУ: ОДНІ ПЕРЕМОВИНИ ВЖЕ ПРОВАЛИЛИ

Лучани за цей час вже пережили не одну обіцянку міської влади про відновлення подачі гарячої води в їх домівки. Так, приміром, міський голова Микола Романюк обіцяв, що «Луцьктепло» відновить роботу наприкінці серпня. Та згодом з’ясувалося: НАК «Нафтогаз» не вмикає газ Луцьку категорично.

Чергова заява про відновлення газопостачання на ДКП «Луцьктепло» пролунала минулого тижня вже на обласному рівні. Голова ОДА Володимир Гунчик під час засідання антикризового енергетичного штабу заявив, що ПАТ «Волиньгаз» має подати «Луцьктеплу» блакитне паливо вже до кінця дня (протокольне доручення він озвучив 11 вересня).

Та на ДКП «Луцьтепло» тільки знизують плечима: договір на газопостачання укладений між підприємством та НАК «Нафотогаз». ПАТ «Волиньгаз» до проблем на підприємстві та його відключення не має жодного стосунку.

Відтак, газ на підприємство так і не подали, каже заступник директора ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна. На ДКП лише попросили очільника «Волиньгазу» посприяти у вирішенні питань з НАК «Нафтогазом».

Зрештою, якщо газопостачання на «Луцьктепло» не відновлять, в Луцьку не лише гарячої води не буде, а й тепла. Але, вважають на підприємстві, уряд на це вже не зважиться.

Тим паче, каже Валентина Малютіна, з-поміж боржників Волинська область не є лідером.
Відтак, газ «Луцьктеплу», ймовірно, не вмикають не через несплату боргів, а з інших причин. Не виключено, що блакитне паливо просто економлять, побоюючись, що запасів газу може не вистачити на опалювальний сезон.

Натомість, міські мережі потрібно підготувати до зими. Зауважимо, під час чергової сесії міської ради, депутати виділили на ці заходи підприємству мільйон гривень. Причому, що в міської ради просили мінімум 2, а то й 3 мільйони.

На підприємстві переконують: поки що цих грошей на мінімальний комплекс заходів вистачає. Але що буде далі – прогнозувати не беруться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
без води Показати IP 14 Вересня 2015 19:12
так коли вода буде? говорили, балакали....
просто до без води Показати IP 14 Вересня 2015 21:13
на Миколи,або ніколи
Анонім до просто Показати IP 14 Вересня 2015 21:56
яблучного?
просто до Анонім Показати IP 14 Вересня 2015 22:34
найближче до зимового,так що будемо надіятись
Микола Показати IP 14 Вересня 2015 19:16
Та вже задовбали ці брехуни які сидять у міськ і аолинських радах! З ними треба робити так, як робили з башкаленком, гниди
лучанин Показати IP 14 Вересня 2015 19:36
поналіплювали фірмочок посередників.. от і ...опа.. бож кожне гребе під себе .. Ну нічого..осінь.. новий майдан.. будемо палити скоро всіх ...і грітися.. і митися )) на кожного півня знайдемо..
Не треба до лучанин Показати IP 15 Вересня 2015 10:33
Вже один майдан привів країну в саму ср@ку?боюсь уявити,що буде після другого1
Вадим до Не треба Показати IP 19 Вересня 2015 18:15
Один майдан привів - другий виведе.
брудний Показати IP 14 Вересня 2015 21:17
Ото вже очільнички в нас,нічого зробити не можуть,не має ніякоі катастрофічноі ситуаціі з боргами за газ,то чого в нас не має гарячоі води ніхто сказати не може,не вміють домовдятися інші вміють а наші тільки обіцяти і звинувачувати лучан у всіх тяжких..
осбб Показати IP 14 Вересня 2015 21:19
треба топити дровами.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2015 23:07
Треба їм вдома воду відключити, тоді відчують себе простими смертними.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2015 23:11
Самі цього хотіли.
Петро Показати IP 15 Вересня 2015 07:00
Голосуйтк за кмуніста РоманюкаРоманюка! Обласний центр пів року без гарячоі води. Позор. Віддав Луцьктепло Континімуму , а ті швидко довели до ручки. На черзі Водоканал через кредит 500 млн., який Романюкові хазяі хочуть взяти. П.С. Шановні лучани запасайтеся бочками на воду. Незабаром іі будуть подовати по годинах, якщо оберете Романюка!
Andrij до Петро Показати IP 15 Вересня 2015 09:15
Jaksho narod svidomuj i dymae golovojy to Romanjyka i kompanii ne byde, mu z jak nijak Ykropu.....
Оля Показати IP 15 Вересня 2015 13:13
А, що вам Палиця дасть тепло і його Товстенюк,якого пхає на вибори. Не удаляйте коменти,знаємо що ваша газета проплачена Палицею.Хай менрше крадуть і повідключають цих людей,що не платять,бо скоро ми їх самі побємо. Граєтесь,,видно вакм так вигідно владо. під цей шумок і ви не платите,спишуть.А ми платимо і будемо сидіти в дураках,

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus