USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому волинські військові їхали у Маріуполь майже беззбройними

21 Травня 2014 14:14
Бійці військової частини №1141, що базується у місті Луцьку, їхали обороняти Маріуполь від сепаратистів лише з табельною зброєю.
Як розповів один з військовослужбовців, озброєні вони були дійсно лише пістолетами. В той час, як сепаратисти мали у своєму розпорядженні значно ширший арсенал.

Як розповів очільник Волинської ОДА Григорій Пустовіт, він спілкувався з пораненим командиром луцької військової частини Степаном Логушем, який зараз перебуває на лікуванні в Дніпропетровську.

«Він розповідав, що проти вас воювали професіонали, вони здобули досвід такої терористичної діяльності на Кавказі, в Росії», - повідомив Григорій Пустовіт.

Однак зі слів військових, в Маріуполь вони їхали для охорони громадського порядку. Мовляв, тому й не брали іншої зброї.

«Не стояло питання про те, щоб стріляти. Ніхто не думав, що ми опинимось в такій ситуації», - каже старший прапорщик Михайлюк, який боронив Маріуполь 9 травня від озброєних сепаратистів.

Проте, цілком ймовірно, що необхідного спорядження та зброї у волинських військових просто не було. Оскільки невідомо, чи повернули представники Правого сектору спецзасоби, які вилучили у військовій частині №1141.

Інформаційне агентство Волинські Новини свого часу направило відповідний інформаційний на ім’я очільника Управління МВС у Волинській області Петра Шпиги.
У відповіді представники відомства розповіли, що силовикам не повернули жодного комплекту спеціальних засобів та зброї, які перейшли в незаконне володіння невідомим особам під час охорони громадського порядку 19 лютого 2014 року.
Отримати детальну інформацію щодо спеціальних засобів, які під час революційних подій в країні надали представникам Правого сектору, власне у вищезгадуваній військовій частині, не вдалося. Оскільки командир частини №1141 Степан Логуш, який був поранений під час спецоперації в Маріуполі, на даний час перебуває на в Дніпропетровську. А саме він, мовляв, комптентний надавати таку інформацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
правдоруб Показати IP 21 Травня 2014 14:37
Притягнути Данилюка до відповідальності за відкрите викрадення чужого майна (грабіж чи розбій), так як була погроза застосування насильства, і нехай відшкодовує завдані збитки чи поверне викрадене.
ВВ до правдоруб Показати IP 21 Травня 2014 15:26
Необхідно козла Данильчука повісити на Театральній внихз головою за розбій і заволодіння спецзасобами. Сам горе патріот сцить їхати на схід одні голі заяви і шкода яку використовує пропоганда Росії
0/у до правдоруб Показати IP 21 Травня 2014 15:37
Нехай Шпига порушить кримінальну справу проти Данильчука за розбій на пост ДАІ, за навмиснепошкодження майна УМВС адміністраціїї, за катування на площі, Працівники Беркуту, яких він бездарь ставив на коліна, зараз воюють на сході, а він бидло сцикун проводить на волині вигідну йому люстрацію. Швидкий посадив би половино його шушари, які нічим не відрізняються від сепаратистів сходу, тільки іншої масті, тому вони і перешкодили роботі Швидкого а підставили родню Данильчука. Стидоба і Ганьба цим злоякісним пухлинам суспільства
Томік Показати IP 21 Травня 2014 14:50
Притягнути до відповідальності за державну зраду , *** Правий сектор заборонити разом із коміністами!
правдорубу Показати IP 21 Травня 2014 14:51
А про Пс Ви подумали? Як вони віддадуть бронежилети, якщо вони в них до вітру ходять і спати лягають? Якщо серйозно, то пора брати їх за одне делікатне місце і предявити обвинувачення у крадіжці майна.
ддд Показати IP 21 Травня 2014 17:26
правий сектор молодці одні і працюють
Дончанин до ддд Показати IP 21 Травня 2014 18:02
Кто бы с тобой спорил бы. Только не я. ПС действительно работает и работает весьма эффективно на пути по продвижению к полному развалу страны.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus