USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Чорт з ними, бо з нами Бог», – Зеленський звернувся до українців

2 Березня 2022 09:50
Президент України Володимир Зеленський 2 березня о 9:30 вчергове звернувся до українського народу.

«Почався сьомий день цієї страшної війни. За цей час у нас єдності більше, ніж за тридцять років. Вчора зранку на Площі свободи ми всі були харків'янами. Потім ворог зніс нас усіх ударами по житловим будинкам в Бородянці. Вчора ввечері нас всіх бомбили у Києві. І ми всі знову загинули у Бабиному Яру – від ракетного удару.

Ким треба бути, щоб зробити таке місце – мішенню для ракет? Ви вбиваєте вдруге жертв Голокосту. Це вже за межею людяності»,– сказав президент.

Він звернувся до всіх євреїв світу:«Хіба ви не бачите, що відбувається? Тому дуже важливо, щоб саме зараз мільйони євреїв по всьому світу не мовчали. У мовчанні народжується нацизм».
«Минулого вечора і цієї ночі вони продовжували бити по нашим містам. Маріуполь, Харків, Київ, Житомир та інші міста і селища України. Це не може пояснюватись жодною людською причиною. Які ще військові об'єкти загрожують Росії? Які ще «бази НАТО»? Софійський собор? Лавра? Андріївська церква? Що б вони там не мріяли – чорт з ними! Бо з нами – Бог!

За цей час ми об'єднали Євросоюз вже на новому рівні. Вищому, ніж формальний. Вищому, ніж міждержавний. На рівні звичайних людей», – наголосив Володимир Зеленський.

Також президент відзначив, що РФ поступово ізолюють у всьому світі, а російські матері втрачають своїх дітей:«Який підсумок для Росії? Прапор цієї держави більше не побачать на спортивних турнірах. Сучасна світова культура буде для них тепер закритою. Російські товари прибирають з полиць магазинів по всьому світу. Російські банки відключають від глобальної системи. Російські громадяни втрачають заощадження, втрачають будь-які перспективи. Російські матері втрачають дітей в абсолютно чужій для них країні. Вдумайтеся у це число: майже шість тисяч загиблих росіян».

«Рідні мої, настане час, коли ми зможемо виспатися. Але це буде після війни. Після перемоги. У мирі, який нам потрібен.

Я прошу всіх вас берегти своїх близьких. Берегти своїх побратимів. Я захоплююся вами! Увесь світ захоплюється вами. Від голівудських зірок до політиків. Сьогодні ви, українці, – символ незламності», – наголосив президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus