USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи буде в центрі Луцька новорічна ялинка?

7 Грудня 2013 19:00
Оскільки рух «Євромайдану» в Україні ніхто скасовувати не збирається, а силові методи очищення від людей майданів призведуть до ще більшого протистояння в суспільстві, то вже не київським, а луцьким комунальникам настає гаряча пора для роздумів: що робити з центральною новорічною ялинкою, яку завжди прикрашали напередодні дня Святого Миколая?

Традиційно лісова красуня радувала лучан та гостей міста на Театральному майдані, повідомляє «Волинська газета». Щоправда, колишню практику рубання в лісі гарного дерева, транспортування його до Луцька та монтажу його на спеціальному майданчику біля пам’ятника Лесі Українці останніми роками замінили на гуманніший сценарій: новорічними прикрасами та різнокольоровими гірляндами оздоблювали живі ялинки, що ростуть неподалік собору.

Тепер же ж саме цих два дерева прикрашені зовсім іншим атрибутом майдану: лозунгом «Кров пролито! Час діяти!». Тому будь-яка спроба міської влади змінити цей транспарант та традиційну святкову символіку є фактично неприпустимою: з одного боку, луцький майдан – це плоть від плоті Майдану Незалежності, після силового розгону якого Україна ще більше посилила протестні заходи; з другого – Луцький міський голова Микола Романюк неодноразово та категорично заявляв, що не допустить зовнішнього втручання в життя «Євромайдану», а поява тут спецтехніки для прикрашання ялинок неминуче означатиме демонтаж наметів пікетувальників.

Таким чином, доля «лісових красунь» у центрі Луцька залежить… від Києва. Якщо там до Святого Миколая знайдуть цивілізований спосіб повернення до неодноразових клятв представників української влади щодо незмінності курсу на євроінтеграцію та наповнення їх реальним змістом, якщо будуть успішно проведені переговори між владою та опозицією і всі сторони знайдуть компромісне вирішення проблеми, тоді ялинки на Театральному майдані знову одягнуть святкові шати. А якщо ні - ялинку доведеться прикрашати на іншій площі… Або взагалі без неї доведеться обійтися.



Фото «Волинської газети»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
квн Показати IP 7 Грудня 2013 19:50
чому ми вс,і і насемперед діти, повинні залежати від нерівноважених людей? Пане голово вам треба проявити волю і звільнити иайдан від того безладу, яке є в місті.
109 до квн Показати IP 7 Грудня 2013 20:00
коментар було видалено
В захист КВН до 109 Показати IP 7 Грудня 2013 20:09
Я думаю пан має слушну думку... ви вже з бандерою перед заксом нагадили ще в центрі вам треба??? ідіть до заксу до того недоробленого монумента "симврола свободи" і пікетуйте там навіщо в дітей забирати свято???
лучанка до В захист КВН Показати IP 8 Грудня 2013 11:11
ти такий же нікчемний писака, як і нікчемна людина.Грамоти навчися, а тоді будеш коменти писати. До чого тут твоя ялинка, коли в світі таке робиться- при*урок.А дитині в хаті постав ялинку і радуйся -ди*іл і заспокойся.
КПП до квн Показати IP 7 Грудня 2013 21:52
Зараз воля, або рабство завжди.
Андрій до квн Показати IP 7 Грудня 2013 22:52
як таке може пистаи свідома людина?? Якби ти дбав/дбала про свої дітей, щоб вони не служили колись на московську армію, то сам/сама взяла б активну участь у нинішніх подіях. Ганьба таким пофігістичним людям!!!
тато до квн Показати IP 8 Грудня 2013 08:50
Діти, вам ще розуму набиратися. Підростете - зрозумієте, хто забрав у вас ялинку.
лучанка до квн Показати IP 8 Грудня 2013 11:04
як не соромно, твоїм дітям при такій владі світять тільки злидні і диктатура.Невже у Луцьку є такі тупі лучани?ГАНЬБА вам...
Роман Показати IP 7 Грудня 2013 20:10
Можна змінити трохи традицію, і прикрасити ялинку ту що росте блище до драмтеатру. Справа від входу.
Тарас до Роман Показати IP 7 Грудня 2013 20:13
Пропоную піти до Романюка і тепло і місця багато... мо і подарунка якогось дасть...
Роман до Тарас Показати IP 7 Грудня 2013 20:16
Навіщо нам ті подарунки влади? Я там бував- місця там геть не багато. Краще на площі та з Дідом Морозом :)))
Ірина до Роман Показати IP 9 Грудня 2013 10:11
Для чого щось змінювати? Лозунги ( тобто ідеї )повинні бути в першу чергу в голові, а не на дереві!. Ялинку потрібно готувати до свята. По- перше, якщо ми просимо допомоги у Бога, то слід очікувати його приходу ,як свято. По-друге, стратеги на майдані є чи нема? Ялинка привабить ще більше людей. Та й чи можна позбавляти тих, хто на майдані ( а це в першу чергу молодь) відчуття свята? Щоб хто не говорив, а це мимоволі підніме настрй молодим мітингувальникам. Дотого ж, чому малих дітей позбавляти радості?
санчо Показати IP 7 Грудня 2013 20:12
простіше грати в квн
109 Показати IP 7 Грудня 2013 20:35
Це вам не КВН, дітки.Настане і ваш час бути дорослими. Невже в майбутньому ви продасте право вибору за подарунки до Нового Року? P.S і все я думаю,такий комент міг написати лише той, в кого олів'є в голові і салюти в очах! (Для модератора: так краще?)
Остап до 109 Показати IP 7 Грудня 2013 20:44
ОСь я тебе неможу зрозуміти то кричиш наших дітей обідили а тут вже і пох на дітей???
109 до Остап Показати IP 7 Грудня 2013 20:49
Та шо ви напали,дітей обідили.Думаю ялинка буде в любому випадку.Та і пропозиції є де саме.Памятаю,шо не так давно всі скиглили,шо три ялинки поикрашати - якось не по новорічному. Суть комента в тому, що на дворі історія твориться, щоб ми і наші діти могли жити краще. А не сидіти як миші і боятись сказати слово проти влади.
Остап до 109 Показати IP 7 Грудня 2013 21:04
Шановний тролю то куда ви скажете лучанам іти з дітьми... ДЕ клоуни ми вже знаємо і де сидить дід мороз з синім носом ось ще цікавить де ялинка буде??? Може в Буратіно з входом по 10 грн?
Романюк Показати IP 8 Грудня 2013 00:03
Буде ялинка для дітей і дорослих.
укр Показати IP 8 Грудня 2013 00:17
Краіна неляканих ідіотів.З-За кількох дебілів відміняти в місті і Миколая і Новий рік.І Різдво?Це , в першу чергу, свята для наших дітейА замість, нього , діте закликають вийти і стояти до перемоги.Кого над ким? Напевно, над здоровим глуздом.Весь світ готується до свят - а ми як завжди : сумуємо і плачемо, які ми нещасні.І знов нас треба пожаліти.І знов .записні патріоти, кличуть нас боротися-за що , за кого? Німі на панщину ідуть ,і діточок своіх ведуть. Напевно, ніколи ми не будемо щасливі-карма така..
apis Показати IP 8 Грудня 2013 01:16
Уже Ваши вожди с Януковичем по поводу бюджета договариваются.Пока одни под ёлкой ухают,другие бабки для себя отжимают...
Олекса Показати IP 8 Грудня 2013 03:03
на нарядіть будь-яку перед університетом,і центр,і площа достатня,і дітям радість...чого ото привязались до Театральної площі???
109 до Олекса Показати IP 8 Грудня 2013 13:57
Підтримую!
тролінг до 109 Показати IP 8 Грудня 2013 18:30
удался.всіх "дітей" ждьот на привокзальній каса а потім кфе "зустріч"
Ірина до Олекса Показати IP 9 Грудня 2013 10:18
Ви напевно не місцевий, Олексо! В нашому провінційному містечку, Театральна площа завжди була осередком зустрічей, святкових подій, тощо. І не Вам вирішувати, куди мені привести свою дитину на свято. Не нищить дерев! Я сама приходила не одноразово стояла на майдані і бачила різне. Чим вона вам заважає? Що Ви цим хочете досягти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus