USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У скільки волинянам обійдеться новорічна ялинка

13 Грудня 2018 14:52
Ялинка висотою один метр обійдеться волинянам у 60 гривень, а середня ціна на новорічні деревця становить 70-80 грн. Можна купити новорічні красуні у горщиках, однак вони обійдуться трішки дорожче, зокрема 15-сантиметрове деревце коштуватиме 30 гривень.

Про це йшлося 12 грудня під час прес-туру «Як і звідки різдвяне деревце потрапляє у кожен дім».

Традиційно волинські лісівник почали ялинкову кампанію наприкінці листопада, і, як розповідає головний спеціаліст відділу лісового господарства ВОУЛМГ Володимир Неводнічик, цього року в державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ виростили 150 тисяч новорічних деревець, а для того, аби забезпечити ялинками волинян та жителів інших областей, в області створено 250 гектарів плантацій. Він наголошує, що на сьогоднішній день на цих плантаціях вирощують близько мільйона хвойних красунь, 150 тисяч з яких вже готові до реалізації.

З його слів, мінімальна ціна новорічних ялинок цього року становити 60 гривень за деревце висотою один метр, а середня ціна коливатиметься від 70 до 80 гривень.
Зокрема, цього року лісівники планують продати 80 тисяч ялинок на суму чотири мільйони гривень. Станом на 10 грудня продано вже 30 тисяч новорічних деревець.
Своєю чергою, директорка державного підприємства «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» Тетяна Неводнічик поінформувала, що цьогоріч попитом користуються новорічні ялинки, які висаджені в контейнерах, зокрема їхня ціна залежить від виду та висоти.

«Ялинка колюча висотою 15 сантиметрів коштує 30 гривень. Зазвичай їх купляють, аби поставити в кабінет на стіл, домогосподарки ставлять їх на кухні. Метрова ялина звичайна коштує 150-200 гривень, ялина колюча – від 350 гривень та вище. Зрізана ялиця обійдеться у 350 гривень, а в контейнері до 1200 гривень», - розповіла Тетяна Неводнічик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus