USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи бути будівництву на Ковельській, 17

2 Серпня 2016 13:45
Будівництву житлових будинків на Ковельській, 17 таки бути, - інформують Хроніки Любарта.

Засідання Волинської організації Національної спілки архітекторів України відбулося 1 серпня.

Основний вердикт – будівництво буде. Депутат Луцької міської ради Андрій Козюра, який називає себе інвестором, каже, що вкладені гроші в міський бюджет. Він називає суму 5 мільйонів доларів. Це гроші, потрачені на викуп ділянки.

Козюра вважає, що будівництво у цьому районі зможе оживити старе місто. Він готовий змінювати проект, аби він задовольнив усіх, але про відмову від будівництва не може йтися.

«Я не хочу зробити капость в Луцьку, але не будувати я не можу», - зазначив він.

Хоча члени місцевої спілки архітекторів воліли б узагалі не будувати в цьому місці, загалом вони допускають будівництво з одним «але». Цю умову узагальнив голова спілки Тарас Рабан.

«Ніхто ж не каже, що проти будівництва, але не за таким проектом. Туристи від такого будуть тікати», - заявив він.

Власне найбільше претензій в архітекторів до самого проекту, а не до доцільності будівництва тут в принципі. Так, Юрій Казмірук заявив, що не була дотримана процедура – проектант не має необхідних документів. Архітектор серед таких називає містобудівне обгрунтування та детальний план території. Він каже, що це є порушенням державних будівельних норм. Крім того, Казмірук вважає, що в таких випадках необхідно проводити конкурс.

«Я особисто не проти забудови, бо це передбачено генеральним планом. Крапка. Стосовно якості забудови такої я категорично проти. По-перше, процедура порушена, і не зовсім коректні професійні рішення», - підсумував архітектор.

Директор Інститут проектування «Комфортбуд» Андрій Вишневський, де проектують забудову ділянки, заявив, що це лише пропозиції, а не власне готовий проект. Пропозиції може робити будь-хто і для цього не треба документації. Її будуть виробляти, коли візьмуться за остаточне планування.

Архітектор Василь Дузь-Крятченко вказав на складність будівництва, яке буде мати наслідки, у поймі річки Стир. Він звернув увагу на відсутність намірів забудові у цій зоні в попередніх генеральних планах міста.

Архітектор Євген Ходаковський поглибив містобудівні зауваження, вказавши на провину міської ради, яка не має стратегічного бачення, якою має бути ділянка між мостом на Шевченка і мостом на Гнідавській. Немає ніякого проекті, від цього всі біди, вважає він.

«Ми не просто затуляємо картинку, тут справа зовсім глибша. Ми змінюємо образ міста. Нам треба, щоб Луцьк залишився зі своїми історичними місцями. Не нівелювати його, а навпаки зробити його характер очевидним і для туристів і для своїх громадян», - зазначив Ходаковський.

Історик Олена Бірюліна виступила проти будівництва. Вона заявила, що зелена зона навколо історичного острова, звідки розвинувся Луцьк, формує його образ і його не можна втрачати. Без цієї території зникає історичне ядро. До цієї позиції приєднався фотохудожник Віктор Чухрай. Він наголосив на природних якостях заповідної території «Гнідавське болото» і показав фотографії тварин та птахів, які там гніздяться. Будівництво стане загрозою їхнього існування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 13:56
...оживити старе місто? Засранці ви хоч кропиву та будяки покосіть і не вішайте на вуха лапшу. А ці бараки для біженців можна і за містом побудувати.
Балабеник Показати IP 2 Серпня 2016 14:05
Місто захопили Козюри усім не висовуватися
лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 14:15
Депутат Козюра,де "заробив" 5млн.?
55 до лучанин Показати IP 2 Серпня 2016 15:48
Це брехня! За ділянку було заплачено 100 тис. дол.
zbbas Показати IP 2 Серпня 2016 14:58
Подуріли люди зовсім, що їх в болоті будувати тягне. Тисячі років люди будувались на вищих місцях, а цим дай в болото поближче до води. Ну й панораму старого міста звичайно закриють коробками
ххх до zbbas Показати IP 2 Серпня 2016 18:12
а немає нічого дивного, та козюра-полішук
За справедливість Показати IP 2 Серпня 2016 15:57
Козюру треба гнати з Луцька поки не пізно
оля Показати IP 2 Серпня 2016 16:16
Аптеку №1 на Ковельській, пам*ятку архітектури, знесли, не лишивши нічого. А людям казали, що пам*ятку не знищать, а вбудують до нового будинку!!! Куди дивиться влада? Так скоро у Луцьку історичних пам*яток не лишиться!
мытя Показати IP 2 Серпня 2016 17:28
дыйсно жах! по тротуару не пройти. полыцыя бездыэ. слыд вимагати мыський референдум ы гнати романюка з козюрами. архытекторами ы забудовниками.ю в мысто соромно вийти таого бедламу ы засранства ще не було. депутати мають винести це питання на сесыю ы негайно висловити недовыру романюку ы архытектору мыста а також хабарницькый архытекткурный ынспекцыъ. прокеуратура маэ порушити справу. сволочы.
Луцьк Показати IP 2 Серпня 2016 18:08
Пане Козюро! Ви викупити земельну ділянку і сісти на ній та любуватися природніми краєвидами маєте мраво, але як і всі інші громадяни України ви НЕ МАЄТЕ ПРАВА порушувати будівельні норми та правила і всі інші законодавчі акти, які регулюють порядок будівництва на водоймах. Тут Ви якраз ЗОБОВ"ЯЗАНІ дотримуватися ЗАКОНІВ! І Ваше бажання внести в бюджет 5 млн.грн. - це лише Ваше бажання, якому ніхто не може зарперечити!
Анонім Показати IP 2 Серпня 2016 18:39
Дивлюся, а Віктор Євгенович посміхається собі у вуса, а Тарас Веніамінович так округло говорить. А ви маєте жостко поставити цьго Козюрку і його Комфортбуд на місце Карочє, нормальні чуваки, ви ж не за сало вчились, вас же хоч чогось навчили, та женіть цих недоуків Пісяними тряпками їм не місто будувати, а курятники і то в себе на дачі.
Васька Показати IP 3 Серпня 2016 22:25
Кірдик Стирю, лугу, анексія старого міста почалась, шедеврами по типу променя Взяли моду чуть що все для атовців, біженців, яких можна використати для захисту у разі блокування місцевими будови
алекс Показати IP 4 Серпня 2016 12:00
в плані застройщиків було вказано кораблі серфинг пляж як в маямі біч прям але нажаль цього там не буде тому що там глибина по коліна а в деяких місцях вже повністю висохло. хоча можливо все може і затопити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus