USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи готова Волинь до «сніжного сезону»

20 Листопада 2014 13:59
Аби впоратися із можливими сюрпризами «сніжного сезону» на Волині підготували необхідні запаси палива, солі, піску та техніку. У департаменті інфраструктури та туризму ОДА навіть планують зекономити ресурси, - інформує «Громадському.Волинь».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЗИМКУ НА ВОЛИНІ ВПЕРШЕ БОРОТИМУТЬСЯ З НЕГОДОЮ БЕЗ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Про це розповів директор департаменту Іван Мирка у четвер, 20 листопада.

Нагадаємо, саме у цей день більшість волинян побачили перший сніг у 2014 році. Хоча через плюсову температуру він майже одразу танув, деяким водіям вже довелося чистити автомобілі, а комунальникам додалося роботи із очистки та посипання вулиць.

Зі слів Івана Мирки, зокрема у Луцьку на підйомних ділянках доріг їх посипали щебеневою сумішшю. На багатьох дорогах цього робити не довелося, бо сніг розтанув сам.

Іван Мирка додав, що запас солі та піску у «Волиньоблавтодорі» забезпечений на 100%. Запас палива наразі – на два дні, однак «до кінця місяця має надійти транш, тому запас буде більший».

«Головне бути взаємоввічливим на дорозі, інакше ніякі заходи не допоможуть», – підсумовує директор департаменту інфраструктури та туризмі.

Про готовність до зими обласного центру Луцька розповів заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк.

«За станом на сьогоднішній день близько 5 години ранку почав випадати мокрий сніг, температура +2 була, але не зважаючи на це, виїхали 5 одиниць снігоочистної, снігопосипальної техніки. Посипали з'їзди, мости шляхопроводів, бо ми припускали, що може бути ожеледиця», – розповідає він.

З його слів, вже з 20 листопада почали чистити і тротуари: «Житлово-комунальні підприємства міста вже почали випускати на тротуари техніку, чистили на вулиці Лесі Українки, Богдана Хмельницького, в інших частинах міста. Якщо буде якийсь сніг, є домовленість про грейдери, про трактори очистні, будем пробивати».

Він зауважив, якщо не буде якихось надзвичайних ситуацій, техніки та ресурсів для посипання вулиць має вистачити: «У нас на сьогодні на базі «Луцькспецкомунтранс» є 8 одиниць великої снігоочистної та снігопосипальної техніки, яка повністю готова очищати місто. Підготували два грейдери, які можуть працювати у цілодобовому режимі, є 14 одиниць малої техніки для очистки тротуарів, вулиць, прибудинкових територій, що на базі житлово-комунальних підприємств. Заготовили дві з половиною тисячі тон щебенево-соляної суміші та 3 тисячі тон піщано-солевої суміші. Встановили, якщо не помиляюся, 83 ящики, щоб розмісити суміш на вулицях проти ожеледиці».

Також Микола Осіюк відзначив, що, коли власної техніки не вистачить, можуть залучати у інших підприємств міста. Натомість палива мають в середньому на тиждень-два.

«Відповідно до розпорядження міського голови про забезпечення нормальної експлуатації вулично-шляхової мережі всі комунальні підприємства зобов’язані мати 5-денний запас палива. Бачите, яка ситуація на ринку, ми не маємо фінансової можливості закупити 50-100 тонн. Але на тиждень-на два тижні у нас паливо є», – розповідає Микола Осіюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 20 Листопада 2014 14:02
Мирка скотина така всівся в тепле крісло і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus