USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи може психлікарня займатися очищенням стічних вод?

10 Квітня 2014 08:11
У обласній раді – дискусії стосовно передачі очисних споруд на баланс комунального підприємства «Ківерціводоканал» або ж Олицької психлікарні № 2.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань майна сьогодні, 9 квітня.

Так, зі слів головного лікаря обласної психіатричної лікарні №2 в селищі міського типу Олика Валентини Лисюк, це - вже друге клопотання від директора КП «Ківерціводоканал». Це підприємство обслуговує комунальні установи - Олицьку психлікарню № 2 і психоневрологічний інтернат. Як пояснює медик, у грудні 2013 року керівник підприємства звертався до облради з проханням прийняти адекватне рішення стосовно питання передачі очисних споруд на баланс КП. А оскільки коштів на утримання основних засобів організації не вистачає, він попросив виділити 132 тисячі гривень як субвенцію з обласного бюджету. Постало питання стосовно прийняття очисних споруд на баланс «Ківерціводоканалу» або одного із медичних закладів, які також є комунальними установами.

«Ми вважаємо за недоцільність приймати ці споруди у свою власність. Можливо, варто розглянути питання щодо підвищення тарифів, бо прийняття цих споруд у власність - нерентабельне. Але приймати споруди і тим самим робити навантаження на комунальні установи, яким не властиво займатися очищенням стічних вод – нонсенс. Адже одна лікарня повинна займатися лікуванням психічно хворих, а інша – утриманням підопічних», - каже Валентина Лисюк.

У відповідь на це депутат облради Святослав Кравчук звернувся до директора КП «Ківерціводоканал» Анатолія Несторовича:

«Ви прекрасно розумієте, що сьогодні ставити питання, мовляв, дайте мені 100 тисяч, - не на часі. Мені більше подобається друга пропозиція», - сказав він.

Директор підприємства розповів, що на сьогодні собівартість надання послуг з очищення стічних вод становить 11 гривень у день, хоча організація отримує лише 8 гривень 53 копійки.

«Я, працюючи 25 років на підприємстві, побачив що діло йде до банкрутства. Підняття тарифів – питання неактуальне, оскільки я його уже неодноразово ставив перед ківерцівською міською радою. Особливо це недоцільно перед виборами. Я знаю, що таке виборча система», - каже очільник підприємства.

Святослав Кравчук зауважив, що на сьогодні у власності «Ківерціводоканалу» - два структурні підрозділи, один із яких знаходиться на території Ківерець й обслуговує населення, а інший – в Олиці.

«Ніхто вам не дасть піднімати ціни на тарифи для населення. Тут я згідний. Тільки не треба вішати збитки Ківерців на рахунок іншого підрозідлу. Ми говоримо про ефективність роботи вашого структурного підрозділу, що знаходиться на території Олики», - зазначив посадовець.

Утім, керівник підприємства відповів, що у КП немає і не було окремого госпрозрахункового підрозділу, тому він особисто передав усі розрахунки до облради. З його слів, за останні три місяці він має 14 262 гривень збитків по волинських очисних спорудах. Максимальна продуктивність цих очисних споруд за добу - 400 метрів кубічних, але задіяні – лише 60.

«Ви можете зробити договірну ціну між вами і лікарнею, що знаходиться на території Олики. Вам ніхто не дасть підняти ціни для населення, а взаємодія між двома господарськими суб’єктами – цілком реальна», - зазначив Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus