USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Чи можна знімати на відео процес вручення повістки: роз’яснення адвоката

16 Жовтня 2023 20:03
Воєнний стан та мобілізація в Україні продовжені до 15 листопада 2023 року і повістки продовжують вручати військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років.

Про те, чи можна знімати на відео працівників територіальних центрів комплектування (ТЦК) під час вручення повісток, розповіла адвокатка Яна Меюс, передає Главком.

Правозахисниця пояснила, що під час дії воєнного стану заборонено проводити відеозйомку військовослужбовців та місць їхнього перебування, військової техніки та її переміщення, а також роботи ППО.

«Проте, заборони щодо проведення відеозйомки співробітників ТЦК у нас не існує. Тому в разі, якщо вам вручають повістку, ви можете сміливо доставати свій телефон, а ще краще – попросити людину, яка проходить поруч, особливо коли цією людиною є жінка, оскільки вона не є військовозобов'язаною (як правило), провести відеозйомку процесу вручення вам повістки», – пояснила Меюс.

Читати ще: У ТЦК пояснили необхідність вручення повісток у громадських місцях

Адвокатка додала, що це може бути використано як доказ у випадку винесення щодо вас постанови про притягнення до адміністративної відповідальності і в разі, якщо ви будете оскаржувати її в суді.

Крім цього, вона заявила, що співробітники ТЦК не мають права використовувати нагрудну камеру. «Оскільки законом не передбачено порядок використання даних відеокамер», – зазначила адвокатка.

Як повідомлялося, в Україні деякі категорії чоловіків можуть отримати повістку повторно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Отакої Показати IP 16 Жовтня 2023 22:09
Скільки можна.Працівники ТЦК не можуть вам вручити повістку,якщо не знають,хто ви і посвідчення особи Закон України не передбачає предявляти військовим.Крапка.Тільки поліцейським і в 7 випадках(постанова КМ).Все інше маячня і звичайно не знання законодавства України.Читайте і користуйтесь правами.
Івген до Отакої Показати IP 6 Грудня 2023 12:08
Тупий коментар, як адвокатури так і коментатора що до перевірки документів. Працівники ртцк всі дійсні військовослужбовці, що до перевірки документів взагалі смішно.... Проте скажу що хто мав сміливість пішли у 2022р., хто сумнівався пішли у 2023р. Лишилися пі ...ри і сцикуни вони і шукають дірку в законі які також сцикуни лишають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus