USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку знову «забракували» створення центру національно-патріотичного виховання

20 Жовтня 2016 13:54
Недоцільним назвали проект рішення про створення комунального закладу «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьку» в профільній комісії міської ради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 жовтня.

Помічник депутата міськради Павла Данильчука, який ініціював проект рішення, Тетяна Ленартович розповіла, що до документу внесли зміни і тепер комунальний заклад планують створити у системі відділу у справах сім’ї та молоді, а не управління освіти, як йшлося раніше.

З її слів, під час відзначення свята козацтва, Покрови та Дня захисника вітчизни 14 жовтня у місті відбувалося багато заходів, але не було заходів, спрямованих на патріотичне виховання дітей найбільш юного віку. Кожен заклад, мовляв, організовував свої заходи, але не було заходів загальноміських. Центр, який пропонують створити, співпрацюватиме з закладами освіти, культури, спорту, молодіжної сфери, координуючи їхню роботу, створювати певний напрям і задавати певний тон. З її слів, наразі немає координації дій між громадськими організаціями патріотичного спрямування та міськрадою. На думку ініціаторів створення центру, з дітьми цільово займатимуться тренери, вчителі чи вихователі, за тими напрямами, які ті обиратимуть.

Голова комісії Алла Надточій зауважила, що просила автора проекту рішення Павла Данильчука пояснити, чого саме не вистачає в сфері національно-патріотичного виховання. Вона зазначила, що не бачить доцільності створення такого комунального закладу, адже з цим пов’язані витрати на створення робочих місць. На її думку, для того, щоб діти були патріотами, потрібно надати базу позашкільних заходів.

Отже, члени комісії не рекомендували підтримувати проект рішення про створення центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Любі свині Показати IP 20 Жовтня 2016 15:15
Ну правильно. Навіщо виховання молоді...Хай дудлять пиво в кабаках під руську попсу та бурштин копають... Ще раз підкреслили, що міска влада - коз....ли!
Сашко Показати IP 20 Жовтня 2016 17:20
Або краще церку побудуйте. Більше церков і барів - це саме те, що потрібно українському народові.
тетяна Показати IP 21 Жовтня 2016 14:18
такі центри треба було створювати на сході ще 25 років тому, а у нас, у Луцьку, їх є як мінімум 27. у кожній школі. а для координації дій потрібно максимум 3 людини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus