USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи реальна загроза свинячої чуми у Локачинському районі

27 Серпня 2020 13:02
Уже з місяць ширяться чутки, що в Локачинському районі масово гинуть свині. У селі Кисилин Затурцівської ОТГ навіть зібрали з цього приводу збори, на які прибули голова громади та представник держпродслужби Анатолій Тимофіюк, повідомляє телеканал «Аверс».

Представник держпродслужби запевняє, поки що хвилюватися не варто. Він зазначив, що до них звернулася жителька села з повідомленням, що у неї захворіла свиня. Тварину одразу ж зарізали. І вже в мертвої відібрали проби.

«У нас в таких випадках є підозра на африканську чуму свиней, однак у Києві не підтвердили це захворювання, – зазначив Анатолій Тимофіюк. – Не підтвердилися й пастерельоз і бешиха. Наразі проводимо ще дослідження кормів, бо була підозра на отруєння кормами».

Читати ще: Африканська чума у померлих свиней на Волині не підтвердилася, – держпродспоживслужба

Представники держпродслужби об’їхали більш як половину сіл Затурцівської громади, побували на свинокомплексі в Холопичах. Але свинячого мору там немає, стверджує Анатолій Тимофіюк.

На території села у лісі є давній скотомогильник, де захоронювали тварин, які померли від інфекційних хвороб. Селяни бояться, що цей скотомогильник хоч і старий, однаково небезпечний і може нагадати про себе будь-коли, тож пропонують огородити чи окопати територію, аби зараза звідти не розповсюджувалася.

Анатолій Тимофіюк каже, що це місце є на карті й воно може бути тільки заліснене, забудову там заборонено, як і використання землі як ріллі. Та додає: люди самі можуть бути носіями інфекційних хвороб. Іноді, коли є загроза, треба остерігатися, навіть заходити до хліва у змінному взутті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Холопичі Показати IP 27 Серпня 2020 13:24
Анатолій Тимофіюк побував на свинокомплексі в Холопичах і не помітив сморід та перебільшену нормативну кількисть свиней ??? Анатолій Тимофіюк в темі?
1 Показати IP 27 Серпня 2020 22:37
А на фото часом не Психопланетарій з корінним л.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus