USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи реконструюють єдину туристичну вулицю Луцька

13 Січня 2016 14:26
Питання реконструкції вулиці Лесі Українки розглядають у міськраді – цьогоріч можна сподіватися на реконструкцію принаймні частини вулиці.

Про це йшлося під час спільного засідання постійних комісій міськради з питань соціального захисту і охорони здоров'я, з питань торгівлі і підприємництва, з питань міжнародного співробітництва щодо обговорення бюджету 13 січня.

Депутат Наталія Бунда поцікавилася у міського голови Миколи Романюка, чи планують цього року здійснити реконструкцію вулиці Лесі Українки, що є єдиною туристичною вулицею міста.

Міський голова зазначив, що питання щодо суми вирішуватимуть під час зустрічі з керівниками фракцій міськради. З його слів, якщо відбудеться реконструкція проспекту Волі цього року, вулицю Лесі Українки міський бюджет «не потягне».

Наразі вирішують питання щодо того, чи здійснювати реконструкцію проспекту до перетину з вулицею Чехова (для цього потрібно 37 мільйонів гривень).

Розробити проект реконструкції вулиці, з його слів, непросто, адже є проблеми щодо зливової каналізації та газопроводу. Існує думка про реконструкцію частини вулиці Лесі Українки – до перетину з вулицею Кривий Вал.

Водночас, якщо вже є проект реконструкції проспекту Волі, то щодо вулиці Лесі Українки, є лише концепція, яку потрібно доопрацювати. Міський голова зауважив, що на вулиці є покриття «шашкою Трилінського», тож йдеться про те, яким чином можна використати історичну бруківку.

До прикладу, велосипедисти розкритикували концепцію реконструкції, згідно з якою велосипедні стежки проходили б бруківкою, говорячи, що «цокатимуть зубами, їздячи по камінню».

Також для вулиці характерна та ж сама проблема, що й для вулиці Богдана Хмельницького – просідання та на 80% зношена зливова каналізація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 13 Січня 2016 15:25
Лише одне питання, якщо відмести відкати - ДЛЯ ЧОГО?
ВОВК Показати IP 13 Січня 2016 15:31
йолопи . 37 лямів викинути на реконструкцію. Є в голові шось крім полови? Скільки грошей заробите на дуристах ? На Соборності жодного ліхтаря в пішохідній зоні . В Європу йдуть. Вас в Африку не пустять -хазяї безголові. Ще рік яйцеголовий покерує і будуть ваші роверисти з голодухи цокати зубами на бруківці.
цукровий Показати IP 13 Січня 2016 16:25
А хто Бунду обрав депутатом- вона ж ледача і нічого на попередньому окрузі у нас на Вересневому не зробила -кому так поталанило знову
Цукровий2 Показати IP 13 Січня 2016 20:52
Давайте в Вересневому зробимо туристичну зону. Назвем - "Територія виживання". Робити нічого не треба - тут і так темно і асфальту немає. Будем лише гроші збирати з туристів і за них відремонтуєм вулицю Лесі Українки.
Ксенія Показати IP 14 Січня 2016 09:51
Ну так, звісно. В нас усі вулиці в Луцьку зроблені, немає до чого придертися, залишається тільки реконструювати вул. Лесі Українки!!! "Гарний господар" робіть тільки для людського ока. А решту вулиць міста, не центральні робити не потрібно?? Може почніть реконструювати приміщення міської ради????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus