USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи з’явиться у суд затриманий на хабарі екс-голова Любомльської РДА?

5 Грудня 2017 17:07
Справу затриманого на хабарі голову Любомльської РДА Миколу Пархомука, якого свого часу «проштовхнув» на посаду голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, розглядає суд.

Щоправда, судові засідання щоразу відкладаються. Наступне засідання має відбутися 8 грудня, але чи з’явиться підозрюваний на суд – під питанням, адже його адвокат повідомив про «погіршення стану здоров’я» свого підзахисного.

Про це йдеться у матеріалі газети «БУГ» від 2 грудня.

Про затримання 30 березня 2017 року оперативниками Нацполіції голови Любомльської райдержадміністрації Миколи Пархомука за підозрою в хабарництві на суму в 2 тисячі доларів, похвалився у Facebook сам Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, гроші голова Любомльської РДА хотів за виділення 16 га землі в оренду терміном на 10 років. При цьому сума орендної плати у такому випадку мала б зменшуватися в кілька разів і виділялася за рахунок земель невитребуваних часток (паїв).

Затримання «на гарячому», березень 2017

Тоді ж у прокуратурі Волині нагадали, що такий «особливо тяжкий корупційний злочин карається позбавленням волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із конфіскацією майна».

Отож, на перший погляд все очевидно. Затримали «на гарячому», гроші вилучили, від посади голови РДА Указом Президента України відсторонили ще 12 квітня. Проте реалії української правоохоронної системи призвели до того, що справу Пархомука почали розглядати у Луцькому міськрайонному суді лише 31 серпня, тобто через 5 місяців після затримання. А весь цей час він знаходився на свободі, бо вийшов під заставу у 500 000 гривень ще на початку квітня.

Микола Пархомук під час засідання у Луцькому міськрайонному суді 31 серпня

Вже на першому судовому засіданні Микола Пархомук заявив, що змінив адвоката і попросив відтермінувати розгляд справи ще на місяць. На це представник державного обвинувачення, прокурор Вадим Кохна, мовляв, у сторони захисту було достатньо часу, щоб ознайомитися із матеріалами справи.

Проте колегія луцьких суддів у складі Ярослава Артиша, Михайла Квятковського та Світлани Рудської підтримала позицію захисту і відклали судове засідання.

А вже 16 листопада від адвоката одіозного голови РДА Ярослава Грищенка ми дізналися про «різке погіршення стану здоров’я» Миколи Пархомука. Його нібито навіть госпіталізували. «За словами Пархомука, зараз він перебуває на стаціонарному лікуванні у терапевтичному відділенні Любомльської центральної райлікарні з діагнозом гіпертонічний криз», – йдеться у клопотанні захисту про перенесення судового засідання.

При цьому жодної довідки про стан здоров’я обвинуваченого захисник надати суду не зміг. Попри це засідання вчергове відклали до 8 грудня 2017-го, проте немає жодної гарантії, що і у цей день воно відбудеться.

Антон БУГАЙЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ще не зовсім свідоми Показати IP 5 Грудня 2017 19:19
Типовий свідомий. Ходив лише в православну церкву КП. О шостій ранку прокидався та співав гімн, вдягав вишивану свитку та йшов на роботу. На протязі робочого дня вирішував виробничі питання, брав хабарі за їх вирішення (не вирішення). Податки з хабарів у доход держави, звісно, не платив. Гроші приносив додому. Трохи коштів залишав собі та.ввечері пив чарку за здравіє Вітчизни (не напивався) і думав, як прожити наступний день на благо вітчизни. А тут раптом "гіпертоничний криз"!
до Пархомука Показати IP 6 Грудня 2017 11:46
Кажуть люди не дай БОже з ХАма пана

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus