USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чи готові волинські готелі до «Євро-2012»?

4 Квітня 2011 16:54
Волинські готелі погано готуються до «Євро-2012». Більшість з них не пройшли сертифікацію якості харчової продукції та не відповідають нормам протипожежної безпеки.

Про це 4 квітня йшлося під час наради у заступника голови Волинської ОДА Едуарда Стоєва, на якій обговорювали підготовку Волинської області до проведення «Євро-2012».

Готелі ігнорують сертифікати і «зірочки»


«На сьогоднішній день єдиний, хто повністю готовий, - це готель «Україна», комплекс «Срібні лелеки» та працює над цим готель «Світязь», - зазначив директор ДП «Волиньстандартметрологія» Адам Ханзерук.

За його словами, із всіх готельних закладів Волині, які беруть участь у Державній цільовій програмі по підготовці до Євро-2012, лише на дев’ятьох підприємствах повністю сертифікована харчова продукція.

Багато готелів, котрі раніше заявляли про своє бажання приймати іноземних гостей під час чемпіонату Європи із футболу, ще й досі не подали заявок на сертифікацію та на присвоєння «зірок».

«Наприклад, можна було б сертифікувати «Залєскі», але вони ніяк не реагують. Також у місті Володимирі-Волинському готель «Волинь» не заявив про таке бажання», - розповів директор ДП «Волиньстандартметрологія».

Зовні гарний, а «начинка» не протипожежна

Водночас про неналежну підготовку готелів говорить і заступник начальника УМНС України у Волинській області управління з питань державного нагляду у сфері пожежної безпеки Костянтин Романчук.

Пожежник вказує на ряд порушень та не доопрацювань зі сторони власників готельних комплексів. Так, він розповів, що окремі заклади, які фактично є готелями, не мають офіційного статусу готелю. «Коли вони робили проект, то приміщення оформлялися під житловий будинок. А ми не маємо права перевіряти житлові будинки», - розповів про один з таких готелів Костянтин Романчук.

Багато порушень пожежники побачили і у готелі «Залєскі».

«По зовнішньому вигляду він шикарний, але по наших мірках досить багато зауважень, на які там абсолютно не реагують. До речі, згідно з документами він є ще досі не зданий в експлуатацію. Там неправильно зроблена система видалення диму, двері відчиняються не в ту сторону, вікна-вітражі глухі і сауна в одному приміщенні», - оцінив стан протипожежної безпеки Романчук.

Проте найбільше претензій у посадовців до готелю «Лучеськ», який не планує здійснювати реконструкцій, проводити ремонт приміщень та абсолютно не відповідає правилам протипожежної безпеки.

«Він до сьогоднішнього часу не подав жодних документів. Крім того, у готелі стверджують, що у них немає ніяких джерел фінансування, тому вони навіть готові відмовитися від участі у програмі. До речі, там дуже серйозне питання з під’їздом пожежної техніки», - зауважив Костянтин Романчук.

На що Едуард Стоєв висловив припущення, що, можливо, «Лучеськ» потрібно взагалі «викидати із програми».

Проблем готелю додає і той факт, що більша частина його приміщень – це офіси приватних фірм та Волинське регіональне управління «ПриватБанку».

Зрештою посадовці вирішили запросити власників готельних закладів, аби почути від них пояснення, чому вони нехтують взятими на себе зобов’язаннями.

Проте перед цим чиновники планують поїхати до перелічених готелів з перевірками, щоб особисто оцінити їхній стан підготовки до «Євро-2012».

Поки чиновники радяться, бізнес працює

Тим часом, власники готелів вже активно долучилися до «Євро-2012», незважаючи на зауваження та претензії влади.

«Наш готель вже зарезервований на «Євро-2012», ви знаєте про це?», - розповів в телефонній розмові директор готелю «Залєскі» Олексій Левченко.

«Його зарезервувала штаб квартира УЄФА. Так що ми не турбуємося відносно цього абсолютно. І нарадами нас ніякими не здивуєш. До речі, готель повністю забронювали на півтора місяці», - зазначив Олексій Левченко.

Закиди посадовців Левченко прокоментував з деякою іронією, натякаючи на те, що «Залєскі» вже давно найкращий у Луцьку.

«Що я можу сказати? Значить у нас є ще кращі готелі, де вся протипожежна безпека забезпечена, що ці готелі можуть, так би мовити, приймати на державному рівні «Євро-2012», - сказав директор «Залєскі».

За його словами, їхній готель вже давно готовий надавати послуги для іноземних туристів на найвищому рівні.

«От хай решта готелів подумають, як їм хоч трошечки дотягнутися до нас. Бо ми вже давно на висоті. Хай хоч до першого поверху нашого дотягнуться», - порадив Левченко.

Щодо ж до «Лучеська», яким чиновники також залишилися незадоволені, то, як повідомили "ВН" у цьому закладі, готель уже ...відмовився брати участь у цій програмі.

«На жаль, зараз директора немає. Але якщо у вас питання щодо «Євро-2012», то ми відмовилися брати участь у цій державній цільовій програмі», - запевнила секретар директора готелю «Лучеськ» Христина Тлучкевич.

Дивно, що посадовці про це досі не знають, а продовжують на нарадах обговорювати проблеми цього готельного закладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1 Показати IP 5 Квітня 2011 00:15
Нема жодного сенсу готувати наші готелі до Євро, тому що ніякий турист не доїде до нас, бо вони не їздять на танках.
- Показати IP 5 Квітня 2011 10:35
До уваги шанованого журналіста: саме на нараді і боло озвучено, що готель відмовляється від участі у програмі через брак коштів. Дивно, що ви цього не вчули :)
Лучанка Показати IP 5 Квітня 2011 12:23
а як щодо "Зеленого гаю " ?
Залєскі Показати IP 5 Квітня 2011 13:17
"Не реагують", бо бабло з них вимагаєте напевно ось і все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus