USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи працюватиме цукровий завод в Іваничах – залежить від буряка і палива

6 Лютого 2009 11:00
Директор приватного підприємства «Європацукор» Ярослав Кауза під час засідання колегії Іваничівської райдержадміністрації зазначив, що робота цукрового заводу, який він очолює, залежить від наявності сировини і ціни на паливо, – інформує 6 лютого репортер «Волинських Новин».
 
Пан Кауза зазначив, що те, чи буде працювати «Європацукор» залежить від наявності сировини – цукрового буряка. Тому Ярослав Кауза закликав присутніх (а серед них – сільські голови та інші посадовці району – «ВН») до проведення відповідної агітації серед населення. Директор цукрового заводу в Іваничах вважає, що вирощування цукрового буряка зможе покращити зайнятість серед населення району під час економічної кризи.
 
«Хоча в нас стан критичний», – стверджує пан Кауза. Одна з найголовніших проблем – висока вартість газу. За словами Ярослава Каузи, у минулому році на заводі скоротили споживання природного газу на 15 відсотків. Проте нинішня ціна на блакитне паливо – «непомірний тягар», – стверджує директор «Європацукор». За його словами, зараз вивчається досвід заміни газу на альтернативне паливо для котлів – вугілля. Якщо цього не вдасться зробити, то підприємство працюватиме на мазуті, – зазначив пан Кауза.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus