USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Чиновникам Луцької РДА підвищать зарплату за рахунок районного бюджету

22 Квітня 2016 18:00
У Луцькій райраді депутати відмовились підвищувати зарплати чиновникам за рахунок районного бюджету. Про це інформують у прес-службі Волинського УКРОПу.

Фракція «Українського Об’єднання Патріотів - УКРОП» у складі шести осіб у Луцькій районній раді утрималася від голосування за Програму підтримки органів виконавчої влади, яка передовсім передбачала підвищення заробітних плат чиновникам Луцької РДА за рахунок районного бюджету.

Голова райради, «укропівець» Валентин Приходько пояснив, що із першого травня цього року, згідно з ЗУ «Про державну службу» чиновники мали отримати надбавку до посадових окладів. Однак, підвищення зарплати держава відтермінувала, натомість запропонувавши місцевим радам взяти на себе це зобов’язання.

«У Луцькій районній адміністрації налічується більше сотні чиновників. Щоб виплатити їм обіцяну державою надбавку до кінця року потрібно 2,7 мільйона гривень. Я розумію і погоджуюсь з тим, що чиновники працюють за мізер, але вважаю, що не місцеві ради повинні шукати кошти на те, що гарантує держава», - заявив Валентин Приходько.

Голова Волинського УКРОПу на Волині Вячеслав Рубльов також прокоментував цю ситуацію, підтримавши районних колег.

«Ми не проти, аби державні службовці заробляли більше, отримували достойну зарплату. Ми проти того, щоб держава перекладала свої безпосередні обов’язки на місцеві ради», - сказав він.

Програму підтримки органів виконавчої влади, ініційовану Луцькою РДА, таки прийняли.

Депутати від УКРОПу кажуть, що під час наступної сесії ініціюватимуть проект рішення про внесення змін до Програми підтримки органів виконавчої влади щодо визначення помісячної суми на реалізацію Програми. Нагадаємо, що з 1 травня 2016 року мав вступити в дію закон «Про державну службу», який наразі призупинений. Саме цим законом передбачалося підвищення зарплати за рахунок коштів з держбюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Люда Показати IP 22 Квітня 2016 22:00
Ти не Валентин - ти ган*он
редакції Показати IP 23 Квітня 2016 08:21
не друкуєте усі думки.....
редакції Показати IP 23 Квітня 2016 10:12
напишіть як приходько пройшов в депутати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus