USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Експерт» від «Континіуму» хоче очолити Луцьку РДА, – ЗМІ

23 Травня 2018 19:26
Луцьку РДА може очолити "експерт" континіумівської організації, колишній перший заступник Луцького міського голови, діяльність якого розслідували правоохоронці, Тарас Яковлєв.

Про це пише Віталій Іщук на сторінках видання Під прицілом.

21 травня депутати Луцької районної ради неочікувано висловили недовіру голові місцевої райдержадміністрації Ігорю Ярмольському. Як з'ясувалося згодом у кулуарах – таке скандальне рішення районної ради виявилося результатом політичних домовленостей та спектаклю, що розіграли представники однієї політичної сили на замовлення олігархічної групи "Континіум".

Хоча до Ярмольського дійсно були зауваження в роботі від депутатського корпусу, проте раптовість і одностайність обранців громади викликали подив, адже керманич району тривалий час очолює рейтинг ефективності голів РДА, а сам район завжди перший по виконанню бюджету і інших соціальних показниках.

Із розмов, що лунали за лаштунками, представники нардепів Степан Івахіва і Сергія Мартиняка, пішли на тиск і підкуп окремих депутатів Луцької районної ради, аби переконати їх позбутись Ігоря Ярмольського. Про це "Під прицілом" розповів один із депутатів, який брав участь у поспіхом зібраній позачерговій сесії.

Депутатському корпусу проплачені партійні "боси" обласного і районного рівня пообіцяли незабаром призначити на "найвищому рівні" ефективного менеджера і "експерта", який ще нещодавно керував усім Луцьком при покійному Миколі Романюку. Як розповів співрозмовник, крім того ймовірний кандидат на посаду виявився ще й родичем одного з обранців районної ради, який постійно конфліктує із головою РДА Ігорем Ярмольським.

Головною метою сесії було розчистити дорогу керівнику кишенькового тріо, так званого ЦРУ, Тарасу Яковлєву. Ще одним аргументом "нової команди", голови ОДА Олександра Савченка, яка чекає свого офіційного призначення, пише видання, проти Ігоря Ярмольського є його членство у ВО "Батьківщина" і те, що він не хоче допомагати розхитувати політичну ситуацію в обласному центрі на догоду олігарху та його оточенню. Тому, мовляв, Ярмольського легше позбутись, ніж домовитись з ним.

Нагадаємо, екс-заступники міського голови Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця нещодавно стали позиціонувати себе як експерти, створивши ГО "Волинський центр розвитку самоврядування" та взявшись критикувати міську владу за проблеми, до вирішення яких самі ж "експерти" навіть не бралися.

До них же було чимало питань в їхній роботі, зокрема і в правоохоронців. Так, Сергія Григоренка підозрювали у корупції, пов'язаній з реабілітацією бійців АТО, відповідну справу розслідували правоохоронці. Тарас Яковлев, зі слів депутата Євгенія Ткачука, свого часу нажився на продажі комунального майна за копійки через використання схеми так званих невід'ємних покращень, через що, ймовірно, його діяльність зараз розслідує поліція.

Потрапив в поле зору правоохоронців і Юрій Моклиця, роботу якого Управління захисту економіки у Волинській області перевіряло на дотримання вимог фінансоваго контролю.

Фінансування ЦРУ, пише видання, здійснював Степан Івахів.

Горе-управлінець Тарас Яковлєв вже скоро може бути призначений на високу посаду. Та чи є він професіоналом і менеджером, який заслуговує очолити найбагатшу і найуспішнішу в області райдержадміністрацію чи це просто спроба перевести його фінансування на державний бюджет і розставити потрібних людей на злачні місця?

Луцька РДА може похизуватись стабільним перевиконанням бюджету, адже районна скарбничка поповнюється потужними підприємствами на кшталт "Кромберг енд Шуберт" та "Модерн Експо", численними АЗС, які торгують алкоголем на території Луцька та виробництвами. Тому багата адміністрація є ласим шматком, а дерибанити її бюджет і узаконювати земельні афери може допомогти своя людина, яка має неабиякий досвід в цьому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 23 Травня 2018 21:21
Подивіться на вул. Лсі Українки після дощу і побачите результат управлінської діяльності Яковлева.
Активіст Показати IP 23 Травня 2018 22:37
Правильно писати про Яковлева "експерд". Ще Григоренка Сірожу добавте, і буде району щастя...
Саня Показати IP 23 Травня 2018 22:56
Йому би йшло пітух прізвище
Луцьк Показати IP 24 Травня 2018 07:36
Ось і перші рокіровочки від нового губєра...
Анонім до Луцьк Показати IP 24 Травня 2018 12:38
Ну якщо в нього в радниках злодюга Кірік, то з тим губєром все ясно
11 Показати IP 24 Травня 2018 09:17
яковлЄв під крилом Романюка крав і ніякої відповідальності . пішов по тихому а зараз знов .молодці європа
ВАся Показати IP 24 Травня 2018 10:30
Коли вже це все закінчиться? Скільки це все кодло буде при владі і позор для України з такими керівниками. Зажираються хто що хоче робить , а "деруть " останні копійки з простих людей. Якщо простий щось купив чи по копійці склав, то все субсидії не буде ти багатий. Чи вас совість вже зовсім вкрадена чи на грошах "помішались", подивіться на безпорядок біля вас що робиться скрізь ви портфелі міняєте, ніхто ще не відповів за свої "махінації", тільки в школі мпожуть до когось "причсепитись", тільки не до таких як Яковлєв і Ко.!!! Ганьба владі, зміни хочуть люди, бо стало ще набагато гірше!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus